Kam na potovanje marca

Pomlad v marcu že po tihem trka na naša vrata (upajmo!). Predvidevava, da ste tako kot midva že počasi naveličani zimskih temperatur, turobnih kratkih dni in vsakodnevnega strganja ledu z vašega avta. Čas je da se odpravite na dopust v tople kraje in spodaj sva vam na podlagi predlogov znanih popotniških revij, pripravila kar nekaj zanimivih destinacij. Zagotovo za vsakega nekaj.

Vedno idealna Amerika

Bi radi preverili, če so vam po dolgi zimi lanske kopalke še vedno prav? Potem priporočava Karibe. Zaplešite ob ritmih salse v Portoriku ali na Kubi, privoščite si koktajl, dva ali tri ter uživajte na neskončno dolgih peščenih plažah. V kolikor pa ste oboževalec Bob-a Marleya, zelenih substanc in umirjenega življenja – naj vas razveseliva, da je marec idealen za obisk Jamajke!

Kaj pravite na šoping v New Yorku? Preverjanje zmogljivosti v igrah na srečo v Las Vegasu ali sprehajanje po muzejih v Washingtonu? Marec je namreč super mesec za obisk tako zahodne kot tudi vzhodne obale ZDA.

Evropa se prebuja iz zimskega spanja

Zakaj ne bi preskočili zgodnje pomladi in na kratko skočili v poletje? Že skoraj poletne temperature na Kanarskih otokih so idealna destinacija za hiter in relativno ugoden pobeg v tople kraje. Tudi celinski del Španije v marcu ponuja že marsikaj – obiska njene prestolnice in ogleda nogometne tekme Belega baleta se verjetno ne bi branil nihče. Odlično vreme lahko pričakujete tudi na Portugalskem.

Bi na poletje raje še malce počakali? Potem vam predlagava, da obiščete Islandijo. Daljši dnevi, namakanje v toplih termalnih vrelcih in občudovanje severnih luči so le nekateri razlogi za obisk države, ki leži na skrajnem severu stare celine.

V Afriko na surfanje in safari

Maroko? Država, ki vas ne glede na letni čas ne bo pustila na cedilu! Marec je idealen za obisk obmorskih mest, kot je na primer Essaouira, raj za surferje. Za ljubitelje živali in safarijev pa znane popotniške revije priporočajo Južno Afriko, kjer se lahko na safarije podate v kar 19 nacionalnih parkih!

Sanjski dopust v Aziji

S prihajajočo deževno sezono se spisek držav v Aziji počasi skrajšuje. Svetla izjema je Vietnam, ki je v marcu še vedno deležen suhega in toplega vremena. Poleg tega pa boste ob koncu turistične sezone našli prenočišča po bistveno nižjih cenah. Popoln, mogoče kar sanjski dopust si lahko privoščite na Maldivih – otočju, ker boste brezskrbno poležavali na plažah, snorklali ob čudovitih koralnih grebenih ter se vsak dan do sitega najedli rib.

Za tiste, ki pa se raje sprehajate med nebotičniki in umetnimi oazami je tu Dubaj. V tem modernem mestu, vsak najde nekaj zase: če le imate tudi denar 🙃

Vas naštete destinacije niso prepričale in boste meseca marca rajši doma? Ni problema… za koriščenje težko zasluženega dopusta so na voljo tudi že predlogi za aprilklik na povezavo tukaj. Vsekakor pa v nobenem mesecu ne pozabite na nujno zavarovanje za tujino Coris!

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja