Kam na potovanje junija

Pa smo ga končno dočakali. Poooletje! Visoke temperature, daljši dnevi in za marsikoga težko pričakovane počitnice in zaslužen dopust. Še nimate rezerviranega apartmaja pri naših južnih sosedih ali kupljenih letalskih kart? Potem le berite naprej in mogoče vam bo še kako prav prišla katera izmed najinih idej.

Sončna Evropa

V juniji lahko obiščemo kar celo Evropo, od severa do juga in od vzhoda do zahoda! Povsod vas bo namreč čakalo sončno vreme z visokimi temperaturami in z res malo padavinami. Ker vas verjetno večina že komaj čaka, da skočite v prijetno slano morje, vam bova najprej naštela nekaj obmorskih destinacij.. V kolikor se mogoče še niste povsem naveličali počitnikovati pri Hrvatih, so odlična ideja njihovi otoki v Kvarnerju kot tudi v Dalmaciji. Za vse ostale pa je tu – jug Francije z Nico, St. Tropezom ali Cannes; v Španijo vabita Malorka in Menorka ali Kanarci, obiska vredni pa so prav tako številni grški otoki.

Plaže pa seveda lahko brez problema zamenjate za poletno preobleko marsikaterih mest kot je npr. London, St. Petersburg, Malmo, Kopenhagen, Budimpešta in mnogi drugi.

Deževna Azija

Azija v poletnih mesecih zaradi svoje klime, ni ravno zanimiva za turiste. Po večini celine se namreč začne deževna sezona, ki zna biti vse prej, kot super.. seveda se nihče noče sprehajati po nenadnih nevihtah ali čofotati v poplavah. Vseeno pa se v Aziji ravno zaradi njene velikosti, kljub temu najde par suhih kotičkov kot je Bali, Borneo in Kuala Lumpur v Maleziji. Izogibajte pa se obiska Kitajske in Japonske!

Kristalno morje in peščene plaže v Ameriki

V kolikor vas vleče v Severno Ameriko in ste ljubitelji narave potem je obisk najstarejšega narodnega parka v ZDA – Yellowstone, kot nalašč za vas. Tu lahko občudujete številne gejzirje, z začetkom poletja pa se na plano prikažejo tudi medvedi in ostale zverinice, ki se skrivajo med cvetočim rastlinjem.

Adrenalinski odvisneži pa lahko svoje želje potešite pri spustu z raftom po brzicah reke Colorado, ki vijuga med visokimi stenami Grand Canyona – kar vam bo omogočilo, da boste to naravno čudo opazovali tudi s čisto druge perspektive. Seveda pa v Ameriki prav gotovo ne gre mimo belih peščenih plaž ter kristalno čistega in modrega morja, ki ga lahko izkusite na Kubi, Havajih, Barbadosu in Kajmanskih otoki.

Začetek zime v Afriki

Z junijem se na jugu Črne celine začenja zima in s tem bolj znosne temperature, ki so kot nalašč primerne za potikanje po savanah, puščavah ter opazovanje tisoč in ene vrste živali, ki skačejo, se plazijo in seveda hodijo tod okoli. Tisti s polnimi žepi se lahko odpravite celo med gorile v Ugando (ja, med gorile!), vendar pričakujte, da se za omenjen safari odšteje štirimestna številka, zato za ostale z malo manj sredstvi raje priporočava uživanje ob pogledih na selitev živali v Tanzaniji ali Bocvani. Ljubitelji plaž, pa boste na svoj račun prišli na rajskem Zanzibarju in na obali Mozambika.

Tako, naštela sva nekaj idej, ki jih priporočajo znane popotniške in ostale spletne revije. V kolikor pa imate kakšno idejo na zalogi še vi, pa le z besedo na dan. Kam gremo pa na potovanje v juliju? Preberi 😁

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja