Čez Dolino smrti v mesto greha, Las Vegas

Za potovanje po zahodni Ameriki sva tokrat prvič v najini karieri rentala avto, ki sva ga seveda že vnaprej rezervirala preko spletne strani billiger-mietwagen.de. Hvala Google translate za prevod nemškega jezika, ker drugače zelo verjetno ne bi imela pojma kakšen avto bi dobila, še manj pa kakšno zavarovanje in ostale stvari, ki pašejo zraven. Ampak pustimo podrobnosti za kdaj drugič.

Prve kilometre sva naredila po Highway 1, vijugasti cesti, ki poteka od San Francisca do Los Angelesa tik ob morju in ponuja celo kopico čudovitih razgledov na klife in plaže. Cesto sva zapustila v Santa Cruzu ter se po krajši poti odpravila v Bakersfield, kjer sva naredila najin prvi postanek – mesto je namreč super iztočnica za vožnjo v Las Vegas preko Death Valley oz. po naše Dolino smrti.

Ime doline pove vse! Na teh neskončno dolgih ravnih cestah skozi puščavo si pač enostavno ne želite ostati brez bencina. Če pa se vam to slučajno zgodi, boste ob cesti na hudičevo visokih temperaturah (sploh v poletnih mesecih) verjetno ostali brez signala in s tem zelo zmanjšanimi možnostmi za rešitev 😛 Ampak nič bat, le uživajte v vožnji ter nevsakdanji okolici.

Razgiban teren ti na vsakih nekaj deset kilometrov postreže z nečim novim – ravnine, kanjoni, peščene sipine, res za vsakega nekaj. Vsekakor pa ne smete izpustiti Mesquite Flat Sand Dunes, barvite Artist’s Palette, glavnega centra za obiskovalce na Furnace Creek-u in čudovitega razgleda iz Zabriskie Point. Vstopnina znaša $30 na avto → ampak en nujni hiter namig… namesto, da plačujete vstop v vsak park posebej, si obvezno nabavite letno karto. Kartica stane $80 za celoten avtomobil, v katerem so lahko 4 odrasli ljudje (starejši od 16 let), otroci imajo prost vstop in omogoča oglede za kar 2.000 različnih nacionalnih parkov – super deal! Naročite jo lahko že doma preko interneta ali pa jo kupite v »visitor center-u«, ki se običajno nahaja blizu vhoda v vsak park.

Zadnja postaja – Las Vegas. Mesto greha, igralnih avtomatov in prestižnih hotelov! Noro! Človek pomisli, da so cene nočitev tukaj najvišje, a naj te razveseliva, da je stvar malce drugačna. Med tednom so le-te smešno nizke in izkazalo se je, da sva v Vegasu spala celo najceneje. Nizke cene privabijo več gostov, ti pa v igralnicah pustijo še večje kupe denarja. Enostavna matematika. Vsak hotel ima namreč lasten casino, kamor lahko zahajajo tako gosti hotela kot tudi ostali mimoidoči.

Kljub temu, da Las Vegas zaživi šele zvečer, lahko tekom dneva uživate med sprehajanjem po Stripu, glavni ulici na kateri se nahajajo vsi najbolj znani hoteli, na stotine trgovin in lokalov. Mogoče se sliši malce smešno, vendar so glavne znamenitosti v mestu prav hoteli. Bellagio z fontano, kjer curki vode plešejo po ritmih najnovejših hitov, Cesars Palace v obliki rimskega templja, Luxor s sfingo in piramido… Res nekaj posebnega.

Jah nič, pripravite dolarje in poskusite svojo srečo. Kaj pa veš, mogoče boste z Las Vegasa odkorakali s kupčkom denarja in že z izbrano eksotično destinacijo za naslednji dopust. Srečno.

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja