V iskanju ameriškega predsednika, Washington

Mimo glavnih mest na najinih potovanjih res ne moreva, tako sva tudi v ZDA podlegla tradiciji in se oglasila v Washingtonu ter izkoristila priložnost, da se naslikava na sprednjih vratih Bele hiše in pozdraviva gospoda predsednika in prvo damo. Verjetno nama ni treba poudarjati, da je Slovenka? 😀 no, trenutno.

Washington je od New Yorka oddaljen okrogle štiri ure vožnje z avtobusom. Povratni vozovnici, za katere sva odštela 40$ po osebi, sva rezervirala pri Megabus. Prevoznik naju je presenetil z udobnim dvonadstropnim vozilom, ki premore celo wc in wifi.

Končna postaja je bila Union Station, le slab kilometer oddaljena od najinega prenočišča Hyatt Place Washington DC/US Capitol Hotel. Še danes ne veva zakaj, vendar cene nočitev so bile v tistih dneh v primerjavi z drugimi datumi bistveno nižje, posledično pa sva si zato lahko privoščila tudi malce več luksuza. In ga dobila! Ogromna postelja, dnevni prostor in super kopalnica ter gromozansko okno z razgledom nad celotnim mestom. Vrhunsko!

Poleg Bele hiše je v Washingtonu še cel kup drugih zanimivih oz. znamenitih zadev. Začneva lahko z United States Capitol, sedežem kongresa. Mogoče vas spominja na tistega na Kubi ali obratno? Za vse, ki se radi sprehajate po političnih stavbah, naj vas razveseliva, da imate prav v tej možnost vnaprejšnje rezervacije brezplačnega ogleda.

Popolnoma zastonj pa pod okriljem Smithsonian Institut-a lahko v Washingtonu obiščeš tudi 19 muzejev in živalski vrt. No, nisva izkoristila celotne ponudbe ampak le eno in si ogledala zbirko letal, raket ter raznoraznih predmetov povezanimi z letalstvom in odkrivanjem vesolja v National Air and Space Museum. Vzdolž parka Washington Mall-a pa lahko svoje oči napasete še v muzejih indijanske, afriške kulture, v narodni galeriji in prirodoslovnem muzeju. Za vsakogar nekaj, le časa morate imeti dovolj.

V prej omenjenem parku se nahaja tudi slabih 170 metrov visok obelisk oz. Washington Monument. Zgrajen je bil v čast Georgea Washingtona, prvega predsednika ZDA. Ne daleč stran, na nasprotnem bregu Reflecting Pool-a pa je ogromen skoraj 10 metrov visok kip Abrahama Lincolna, 16. ameriškega predsednika, ki je zaslužen za odpravo suženjstva na tleh ZDA. Torej, za vsakega predsednika nekaj..

Le kaj bodo postavili v čast Trumpu? 😄

Razlog, da sva prišla v Washington je bilo domovanje aktualnega predsednika, Bela hiša. Verjetno z naskokom najbolj zaščitena stavba na svetu, kateri pa se lahko navadni smrtniki približamo le na nekaj sto metrov. Vmes sta dve cesti, nekaj ograj in ogromna zelenica. Ja.. tukaj vam fotoaparat z nekaj desetkratnim zoom-om pride še kako prav 😁

V kolikor boste v Washington namesto z javnim prevozom prišli z avtom, računajte, da vas bo vsak dan parkiranja dodobra udaril po vaši denarnici. Javnih parkirnih površin in garaž je ogromno vendar boste kljub temu za 24h parkiranja v centru mesta odšteli nekje med 30 in 60$. Washington je v primerjavi z New Yorkom bistveno manjši, v mestu ni megalomanskih nebotičnikov in glavne turistične znamenitosti so precej nagnetene na kupu. Za obisk si rezervirajte dan ali dva in videli boste vse.

Aja, pozabila sva še na eno stvar, ki je povezana s športom, žogo in skoraj 20.000 navijači, vendar o tem v naslednji objavi.. NBA! Za lušte pa spodnja fotka.

S & B

Morda vas zanima še

1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja