Lonely Planet? Da ali ne.

Ste tudi vi eden izmed nadobudnih popotnikov, ki raje potuje na lastno pest kot, da bi se za organizacijo potovanja obrnili na turistično agencijo? Kako, oziroma s čim si najraje pomagate pri načrtovanju poti? Poiščete informacije zgolj na internetu, se zanašate na pripovedovanja iz različnih forumov in blogov ali v roke rajši vzamete dobro staro knjigo in z veseljem prelistate tudi katerega izmed turističnih vodičev? Midva prisegava na zadnje, zato je za naju nakup novega, pred vsakim potovanjem – nujen opravek.

In katerega izbrati? Midva vedno najboljšega med najboljšimi, svetovno uspešno založbo, ki je natisnila že več kot 120 milijonov knjig, v 11ih različnih jezikih… Kot ste lahko razbrali že iz naslova pa seveda govoriva o vodičih založbe Lonely Planet.

Zakaj ravno Lonely Planet?

Se odpravljate na Antarktiko, na treking v osrčje amazonske džungle ali si boste privoščili zgolj šoping na kateri izmed znanih ulic v Londonu? Pri vsem tem vam lahko prav gotovo pomaga eden izmed Lonely Planet vodičev. Vsak je napisan s strani svetovnih popotnikov, ki so preživeli ogromno časa v tujem mestu, državi, da so izbrskali vse skrivnosti in nam dostavili knjige, ki nam še kako prav pridejo pri odkrivanju neznanega. Za vsak posamezen vodič, pri založbi redno skrbijo za nove ponatise, zato v knjigah večinoma vedno najdemo sveže in dopolnjene informacije.

Kaj nam knjige ponujajo?

Čisto vse. Ja prav vse, od osnovnih podatkov o mestu ali državi, voznih redov javnega prevoza, ponudbe hotelov, najboljših in malo manj dobrih restavracij, nakupovanja pa vse do zgodovine in ostalih izjemno uporabnih informacij. Vse skupaj je lično oblikovano, z obilico z uporabnih zemljevidov, dodane pa so tudi slike najpomembnejših znamenitosti.

Vodiči vam ponujajo tudi že vnaprej pripravljene dnevne plane, ki jih lahko s svojimi dodatnimi idejami odlično izkoristite. Prav tako pa niso pozabili na nadobudne učence tujih jezikov in jim dodali še slovarček najpogosteje uporabljenih besed in fraz posamezne države.

Kje lahko vodiče Lonely Planet kupimo?

V vseh bolje založenih knjigarnah ali pa jih preprosto naročimo prek njihove spletne strani, kjer velikokrat poteka akcija 3 za ceno 2. Čas dostave v Slovenijo je 20 delavnih dni, poštnina pa je ob nakupu nad 35 evrov brezplačna. Seveda pa si jih lahko izposodite tudi v nekaterih knjižnicah, vendar, vam bodo verjetno tam na voljo le starejše izdaje.

Da ne spregledava! Kot danes že pravzaprav vsi, tudi Lonely Planet skrbi za modernizacijo in vodiče ponuja v elektronski verziji. Nama je pač bolj všeč brisanje prahu iz knjig fizičnih oblik 😁

Torej, kam spadaš ti?

S & B

Morda vas zanima še

1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja