Najinih top 5 znamenitosti v Maroku

#1 – Djemma el Fna

Trg Djemma el Fna v Marakešu se čez dan dobesedno spremeni v pravo gledališče. Ulični umetniki, ki se ukvarjajo s plesom, improvizacijo, glasbo, vsak dan privabijo na tisoče radovednih turistov. Ne manjka niti raznovrstnih živali, kot so opice, kače, želve… Ob mraku pa trg zasije še v drugi luči, na plan se prikažejo stojnice, kjer domačini za ugodno ceno ponujajo njihovo tradicionalno hrano in pijačo (torej morske dobrote, piščanec na sto in en način ter obvezen metin čaj in svež pomarančni sok). Djemma el Fna se je pri nama brez konkurence uvrstil na 1 top atrakcijo Maroka.

#2 – Medina v Fezu

Ozke, zanimive ulice, natrpane z raznovrstnimi stojnicami, čez katere se na trenutke lahko uspešno prebiješ le s pomočjo prijaznih domačinov. Gre za labirint vseh labirintov, kjer na začetku dobiš občutek, da ti niti najbolj kakovosten GPS nebi bil v pravo pomoč, vendar se le-tega kmalu znebiš in začneš uživati v raziskovanju. Čar medine v Fezu je ravno ta, da nikoli ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom.

#3 – Slapovi Ouzoud

Čudovit pogled, ki te za trenutek pravzaprav omami, doživiš v kraju Ouzoud pri istoimenskih slapovih. Padec vode s kar 110 metrov v globino jih uvršča na drugo mesto najvišjih slapov v Afriki. Po najinem mnenju, ta razgled nad celotno dolino, prav gotovo nobenega od obiskovalcev ne pusti ravnodušnega.

#4 – Mošeja Hassan II.

Mesto Casablanca je poznano kot najbolj gospodarski del države, večini pa v spominu ostane po edinstveni mošeji Hassana II., ki jo je gradilo kar 12.000 delavcev. Del mošeje stoji na morju in ima premično streho… stavba je zmodernizirana do potankosti.

#5 – Usnjarna Chaouwara

Kjer je neznosen smrad in katastrofalni pogoji za delo, tam najdeš eno najbolj prepoznavnih znamenitosti v mestu Fez, usnjarno Chaouwara. Usnje velja za enega najboljših na svetu. Pisani bazenčki polni kemikalij so na pogled res izjemno atraktivni za turiste, ko pa se zaveš s čim se soočajo njihovi delavci, si lahko hvaležen, da vse skupaj spremljaš le od daleč.

Z usnjarno najinih top 5 zaključujeva.. in kaj na najino izbiro praviš ti? V kolikor pa Maroka še nisi obiskal, priporočava le eno – kupi letalske karte in spakiraj 😉

S & B

Morda vas zanima še

2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja