V Trst na sladoled in do gradu Miramar

Verjetno je med vami še kar nekaj takih, ki ste sodelovali pri »švercanju« kavbojk in kave iz Trsta? Ti podvigi danes niso več potrebni, se pa lahko seveda v Trst sedaj odpravimo tudi na super enodnevni izlet in si s tem popestrimo katero izmed sončnih sobot.

Glede na to, da so več ali manj vse glavne znamenitosti nagnete tesno skupaj, predlagava, da si parkirišče poiščete v samem centru mesta (midva sva parkirala v Park San Giusto). Nato se sprehodite do Trga enotnosti oziroma Piazza Unità d’Italia s fontano štirih celin in okoliškimi vladnimi in občinskimi zgradbami, Piazza della Borsa, Canal Grande di Triesti ter kipa James-a Joyce-a. Zanimiv je tudi velikanski, 250 m dolg pomol Molo Audace. Mesto pa zagotovo skriva še marsikaj kar je vredno ogleda. Mogoče si ogledate še kakšen muzej, cerkev… ali celo ostanke starodavnih Rimljanov? Izbira je vaša 😁

Vsi vemo, da so Italijani znani po kavi, picah in sladoledu 😊 Seveda tudi v Trstu ne manjka lokalov, kjer si lahko privoščimo vse našteto, zato si le vzemite nekaj časa za razvajanje vaših brbončic. Če ste mogoče med tistimi bolj sladkosnedimi (kot midva), definitivno ne smete mimo manjše sladoledarne Gelateria Zampolli. Mogoče na zunaj res nič kaj posebnega, ampak njihova izbira vam bo dala misliti… imajo namreč na desetine takšnih in drugačnih okusov sladoleda 😋 in ja – bil je naravnost odličen.

Svoj izlet skoraj morate dopolniti še z ogledom čudovitega gradu Miramar, ki je od Trsta oddaljen le kakšnih 20 minut vožnje ob morju in dolgi mestni plaži. Grad je relativno »mlad«, saj je bil zgrajen šele v 19. stoletju – lahko pa se pohvali tudi z razkošnim parkom. Notranjost gradu je preurejena v muzej za katerega plačate 10 €. Medtem, ko je sprehod po parku in občudovanje gradu od zunaj seveda brezplačno. No, nekaj malega je potrebno odšteti le za bližnje parkirišče.

Uživajte!

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja