Kam na potovanje aprila

V Sloveniji se v tem pomladnem mesecu po navadi že tradicionalno soočamo z dežjem in slabim vremenom, zato vse to kar kliče po izletu ali potovanju na drugi konec sveta. Spodaj sva izpostavila nekaj tistih destinacij, katere se priporočajo za obisk v aprilu. Razlogov pa je seveda vedno dovolj – po nekje že prave poletne temperature, neskončna polja raznobarvnih rožic ali čudovito belo cvetoči drevoredi – izbira je vaša!

Pomladna Evropa

Pomlad v Evropi je v aprilu že v polnem razcvetu in to je idealen čas za obisk praktično vseh držav na stari celini. Kaj je lepšega kot nepregledne ravnice barvastih tulipanov, ki jih lahko občudujete na Nizozemskem? Mogoče imate raje oddih ob sredozemskem morju, ki si ga lahko privoščite na Cipru. V poštev pa seveda pride tudi hiter city break v Parizu, Copenhagnu ali Lizboni.

Amerika

Bi se raje odpravili v ZDA ali na rajske otoke v srednji Ameriki? V kolikor ste izbrali prvo opcijo potem imate v aprilu zelo pester izbor. Zaradi še ne prevročega vremena je ta pomladni mesec idealen za obisk druge največje zvezne države – Texasa, kjer takrat poteka veliko število koncertov in festivalov. Seveda pa zopet ne moreva mimo obalnih mest ali raje metropol kot sta Miami in Los Angeles. Pravi oddih vas čaka tudi na Karibih, kjer vam priporočajo, da si privoščite mojito na Kubi ali pa se na uživancijo v vodnih športih odpravite na Deviške otoke.

Obisk puščave v Afriki

Bo Maroko dobra ideja? Revije ga namreč uvrščajo med top afriške destinacije, saj v tej severno afriški državi še ne vladajo ekstremno visoke temperature, kar je super za sprehajanje po ulicah in tržnicah v Marakešu ali ogled največje mošeje v Casablanci. Privoščite pa si lahko tudi nočitev v puščavi. V Maroku bo definitivno vsakdo našel nekaj zase.

Cvetoče češnje v Aziji

V aprilu je najlepše v deželi vzhajajočega sonca, na Japonskem, kjer se razcvetijo češnje. No to ni ravno raj za osebe z alergijami na cvetni prah, ampak se splača potrpeti, saj so drevoredi belo cvetočih dreves res nekaj posebnega. Najlepše boste našli v okolici Tokia in Kjota. Revije pa priporočajo tudi potovanje na Kitajsko, predvsem provinco Yunnan in mesto Chengdu.

S & B

Kam na potovanje maja?

Morda vas zanima še

1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja