Kam na potovanje septembra

Vam je ostalo še par dni dopusta? Še nimate dovolj sončenja in namakanja v morju? Ali pa bi si zgolj radi napolnili baterije pred začetkom novega študijskega leta? Obstaja kar nekaj kotičkov, kjer lahko ujamete zgodnje jesenske, a še vedno tople sončne žarke za poležavanje na plažah, raziskovanje mest, posedanje v barih in razvajanje ob številnih kulinaričnih specialitetah. Po končani poletni sezoni so cene nastanitev bistveno nižje, vse manj je tudi turistov, zato boste verjetno brez problema našli prostor za svojo brisačo na kakšni izmed čudovitih plaž. Praktično cel kup razlogov, zakaj je potovanje v septembru dobra odločitev… In kaj priporočajo znane popotniške spletne strani?

Evropski »city break« ali poležavanje na plažah

Odpravite se na super »city break« v Rim, Budimpešto, Pariz, Lizbono ali Milano. Številne evropske metropole so v teh prijetnih temperaturah več kot odlična izbira za odkrivanje njihove zgodovine, nakupovanje, potikanje po številnih lokalih in okušanje dobrot na »street food« tržnicah.

Mogoče se sprehajanje po mestnih ulicah sliši zabavno, vendar nič ne prekaša poležavanja na sredozemskih plažah, kjer se še vedno zadržujejo relativno visoke temperature, presenetilo pa vas bo tudi toplo morje in vse nižje cene nastanitev. Izkoristite še zadnje zabave v sezoni na »party« otoku Ibiza, napolnite svoj instagram profil s fotkami belo modrega mesta na Santoriniju ali pa se udeležite prave piknik pojedine s sveže pečenim jagenjčkom, poceni pivom in svežim sadjem v Albaniji. Izbire imate na pretek.

Obisk velikega jabolka v Ameriki

Verjetno ni letnega časa, ki ne bi bil primeren za obisk najbolj znanega mesta na svetu, ogromnega New Yorka. Vsi ti nebotičniki, predeli mesta, ki ste jih že tisočkrat videli v številnih filmih in serijah, vas vsekakor ne bodo pustili ravnodušnih. Seveda pa to ni edino mesto, ki ga je v septembru vredno obiskati – tukaj je še San Francisco z mostom Golden Gate, ki v tem mesecu skoraj nikoli ni ovit v meglo.

Nikakor pa ne moreva mimo temperamentne južne Amerike. Čudovite plaže, resorti in pestra zgodovina v Mehiki, znameniti steaki v Argentini in Peru – raj za vse ljubitelje trekinga in pohodništva.

Ugodne ali malce manj ugodne počitnice v Aziji

September mogoče še ni najboljši čas za obisk Azije, a kljub temu si lahko za majhen kupček denarja privoščite nepozabne, uživaške počitnice v majhnih hišicah nad turkizno modrim morjem na otočkih Bora Bora v Francoski Polineziji. Sanjsko, a tudi nesramno drago 😁

Za ostale, ki pa se raje zgubite v gneči več milijonskih metropol – svetujeva obisk Japonskih mest ali Hong Konga, kjer se lahko razvajate z raznovrstno, a hkrati poceni kulinariko in se sprehodite po številnih parkih.

Afrika in zimzeleni Maroko

Če ne veste kam bi šli na počitnice, potem izberite Maroko. Zimzelena destinacija ima nekaj za vsakega in je vredna obiska ob vsakem letnem času. V septembru boste še vedno deležni super temperatur za poležavanje na plažah in skok v morje. Jooj, Maroko je res kul v prav vsakem mesecu.

Za vse ljubitelje živali in narave pa znane popotniške strani priporočajo najem koče v kakšnem izmed nacionalnih parkov v Zimbabveju, kjer se boste ob prijetnih in znosnih temperaturah lahko podali na safari ter občudovali črede slonov in ostalih živali.

S & B

Kam na potovanje oktobra?

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja