Potovanje? Kaj dobimo v zameno.

Ste že bili na potovanju? Ste kdaj pomislili na to, kaj vse vam pot čez mejo prinese v zameno? Hiter “brain storming” nama je prinesel slednje…

1. Občudovanje naravnih čudes

Plaže, gore, jame, klifi… pravzaprav bi lahko neskončno dolgo naštevali kaj vse skriva naš planet. Ko že mislite, da ste videli vse, vas bo za vogalom zopet čakalo presenečenje.

2. Začudenje ob pogledu na arhitekturne znamenitosti

Ste že bili priča občutku, ko ti ob pogledu na veličastne znamenitosti pravzaprav zastane dih? Nikoli ne bova pozabila prvih občutkov ob pogledu na egipčanske piramide, Eifflov stolp, Kip Svobode, Londonski Big Ben..! Kako lahko človek zgradil tako veličastne in ogromne stavbe.. potem pomisliš še na ure in ure dela, ki so jih renesančni umetniki vložili v detajle kot so freske in kipi. Neverjetno.

3. Sprejemanje drugačnosti

Svet je prepleten z različnimi religijami, drugačnim načinom življenja. Ne obsojajte ljudi, ker so drugačni od vas. Poskušajte se zliti z domačini in spoznajte njihove navade oz. kot pravijo »do it like the locals«.

4. Začnite ceniti to kar imate

Ko se sprehajate po določenih predelih tujih mest in vas na vsakem koraku spremljajo kupi smeti, lačni domačini in umazani otroci – takrat je zadnji čas, da se začnete zavedati, da vam je kljub vsakodnevnem jamranju, v življenju zares lepo. In še to.. verjemite, na svetu res obstajajo hujše stvari kot je kolona na avtocesti in gužva na blagajni v Mercatorju.

5. Spoznavanje novih ljudi

Med vsakim potovanjem ali zgolj izletom vsak naleti na gruče različnih ljudi. Do njih bodite odprti, saj boste tako spoznali domačine, ki vam bodo morda zaupali kakšno lokalno skrivnost, vas povabili k sebi na prijetno večerjo ali kaj podobnega. Nikoli ne reci nikoli, mogoče pa vas onkraj meja čaka vaš najboljši prijatelj.

6. Nepričakovane situacije

Vsako potovanje je zgodba zase in kar se da hitro se lahko že pojavite v situaciji, ki vam ni poznana in vsakodnevna. Lahko se izgubite, zbolite, vas okradejo, ostanete brez sedeža na letalu… Te stvari se na žalost dogajajo in so prav gotovo nekatere izmed njih iz katerih se morate izvleči na čim boljši možen način. Vsakič pridobiš pomembne izkušnje, ki vam bodo v življenju prišle še kako prav.

7. Okušanje novih jedi

Naj bo to indijski curry, bosanski čevapi, sacher torta ali pa raznorazni maroški tajini,… V vsakem koščku sveta se bo za vsakega našlo nekaj, tudi za tiste najbolj izbirčne. Naj vam ne bo težko poskusiti lokalnih jedi, saj boste tudi skozi kulinariko spoznavali državo in navade ljudi.

8. Organizacija

Vsak bi rad potoval, večina v lastni režiji, ampak, če nismo ravno avanturisti, ki se podajajo na Robinsonske počitnice, moramo pred potovanjem prav gotovo v načrtovanje naše dogodivščine vložiti nekaj energije. Potrebno je načrtovanje prenočišč, prevoza, seznam ogledov oz. znamenitosti itd… in vse to v zelo omejenem času. Te izkušnje boste še kako potrebovali pri vsako dnevnih opravilih.

9. Učenje tujih jezikov

Da ne boste mislili, da sva kakšna poliglota! Seveda vsakič spoznava kakšno novo besedo, ampak kljub temu, se na potovanjih raje zanašava na najino znanje angleščine. Z bolj pogosto rabo najin jezik teče hitreje, besedni zaklad je širši, dodala pa sva tudi že kako sočno kletvico, ki ti včasih pride še kako prav 😃

Torej.. tu je najinih hitro naštetih 9 dejstev, ki sva jih s potovanj prav gotovo prinesla s sabo domov. Lahko dodaš še kaj iz svojega repertoarja?

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja