Kam na potovanje januarja

So se potovanja znašla na vašem seznamu novoletnih zaobljub? Januar je kot nalašč za to, da se odpočijete od praznične nakupovalne mrzlice, vsakdanjih obiskov ter gore piškotov in drugih dobrot. Odpravite se lahko nekam na toplo in skočite v morje.

Sliši se imenitno kaj? Spodaj sva vam podala nekaj idej, ki so jih priporočale nekatere znane spletne strani, kot so Lonely Planet, The Telegraph in Condé Nast Traveller.

Kam vabi Evropa

V kolikor se še niste naveličali zime, snega in nizkih temperatur ali pa bi se radi podali še na kakšno po-novoletno smuko potem so smučišča v Alpah in Pirenejih prava ideja. Izbirate lahko med Francijo, Avstrijo, Italijo ali Švico. Seveda pa Evropa tudi v januarju že ponuja nekaj višjih temperatur – teh boste deležni predvsem na obalah Sredozemskega morja (Grčija, Malta, jug Francije in Španije). Najbolj nestrpni in pogumni, pa v morju že lahko zaplavate na Kanarskih otokih.

Vsemogočna Amerika

Če ste željni smuke in ostalih dogodivščin v snegu, sta pravi naslov Utah ali pa Whistler v Kanadi. Za toplejši januar v ZDA pa priporočava potovanje na jug – kakšen Miami bo super. Še lepše pa se sliši poležavanje na plažah in raziskovanje mest Srednje in Južne Amerike.. Izbira je precejšnja – Dominikanska republika, Mehika, Kostarika, Nikaragva, Belize, Argentina, Čile…

Azija, seveda!

Januarja se lahko odpravite na potep po jugu Azije. Sonce vas bo že dodobra ogrel na Baliju, Tajskem, v Indiji in Mjanmaru. Za res pravo relaksacijo (in za malce več denarja) pa si lahko privoščite hiško na samotnem otoku sredi Maldivov. V kolikor pa v decembru še niste potešili vseh nakupovalnih apetitov, se odpravite v Arabske emirate oz. natančneje v Dubaj.

Popolno vreme v Afriki

Safari v Keniji? Januarja? Zakaj pa ne! Vključno s Tanzanijo in Južno Afriko se na tem koncu sveta začne glavna turistična sezona, ki privablja gruče ljubiteljev narave in živali. V kolikor pa bi raje občudovali pesek, kamne in ostanke starodavne civilizacije, je Egipt zagotovo prava destinacija za vas.

To je za januarja z najine strani to, kam se selimo naslednji mesec (februar) pa lahko preverite s klikom naprej 😉

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja