Kam na potovanje oktobra

Kdo bi si mislil, da bomo kmalu že oktobra in sredi jeseni. Čas dobesedno beži! Poletje je že dobra dva meseca za nami, prvi roditeljski sestanki so že mimo in ja, študentje, veva kako naporen je prvi teden faksa 😄 zato je res skrajni čas za dopust pred mrzlo zimo, ki je tik za ovinkom.

Na oddih po Evropskih otokih

Po poletni sezoni so se letovišča in plaže dodobra izpraznile, posledično so se znižale tudi cene hotelov, restavraciji in podobnega, kar je super za vse, ki imajo na oddihu radi mir in tišino, poleg tega pa z nižjimi cenami še privarčujete nekaj dodatnih evrov za naslednje potovanje.

Kam torej? V poštev definitivno pride Grčija z njenimi otoki, med katerimi so najbolj zanimivi Rodos, Santorini in Milos, na slednjem so baje celo najlepše plaže v državi. V kolikor bi radi šli še malce bolj južno, potem se lahko odpravite v Turčijo, kjer vas čakajo mirne plaže in ugodni hoteli (ne pozabite, da ima večina hotelov celo kakšne ekstra all-inclusive ponudbe). Manj gneče bo tudi v Istanbulu, kjer boste lahko na tamkajšnjem bazarju preizkusili veščine barantanja. Med obema državama pa se skriva še en čudoviti otok → Ciper.

Seveda ne smeva pozabiti na špansko obalo in Costa Bravo, kot tudi ne na Kanarske otoke. Poleg Istanbula pa si lahko privoščite še kratek obisk Seville ali Rima. Izbira je kar precejšnja, zato je na vas, da kupite letalsko karto in odletite tja, kjer še nikoli niste bili.

Vse bolj suho in toplejše vreme v Aziji

Po poletni sezoni in monsunskem obdobju se Azija končno prebuja v bolj suho in toplejše vreme, s tem pa se na celini že začnejo pojavljati prvi turisti.

Med katerimi destinacijami pa lahko izbirate? Mogoče se vam prileže sprehod med riževimi polji na Baliju, vsi zgodovinski navdušenci pa ne smete izpustiti priložnosti za ogled enega izmed novih sedmih čudes sveta, Petre → arheološkega najdišča izklesanega v živo skalo sredi Jordanije. Seveda pa v poštev pride tudi šopingiranje v Abu Dhabiju ali v sosednjem, še bolj glamuroznem Dubaju.

Afrika in namakanje v toplem sredozemskem morju

Z jesenskim letim časom so na severne obale Afrike prišle bolj znosne temperature, a še vedno dovolj visoke za poležavanje na plaži in namakanje v toplem sredozemskem morju. V mislih imava seveda Tunizijo in Egipt. Za relativno malo denarja si lahko privoščite razvajanje v lepih hotelih, ki vam ponujajo raznovrstno ponudbo in ekskurzije do svetovno znanih znamenitosti. Piramide v Gizi so res vredne ogleda!

V kolikor pa ste v zgornje omenjenih državah že bili in bi si radi ogledali še kaj drugega oz. morda okusili, če je morje na skrajnem jugu celine kaj bolj slano, potem naj vas razveseliva, da je v oktobru idealen čas za obisk Mauritiusa in Madagaskarja.

Amerika

Zabave in igre na srečo.. oboje skupaj lahko v oktobru dodobra izkusite v največjem mestu v Ameriški zvezni državi Nevada, Las Vegasu → saj veste kar se zgodi v Vegasu, ostane v Vegasu 😋 Severna Amerika v tem času ponuja še marsikaj, lahko se odpravite v Kalifornijo, natančneje v Napa Valley, območje številnih vinogradov in vinskih kleti. Za vse navdušence nad country glasbo pa je tu Nasville, kjer se boste lahko poklonili zvezdam omenjene glasbene zvrsti v Country Hiši slavnih ali se predajali ritmom na številnih glasbenih festivalih.

V tem jesenskem mesecu lahko obiščete še Havaje ali Galapaško otočje, kjer imate možnost potapljanja in občudovanja narave ter številnih živali, med katerimi boste lahko zajahali tudi kakšno pol tonsko želvo 😃

Poležavanje na plažah ali raziskovanje koralnega grebena v Avstraliji

Dežela tam spodaj se počasi prebuja in oktober je super čas za poležavanje na plažah v Queenslandu, raziskovanje deževnega gozda Daintree in občudovanje Velikega koralnega grebena.

Ste že obiskali katero izmed naštetih držav, mest? Bi še kakšno dodali na najin seznam? Pustite nama komentar na najini spletni strani ali naju poiščite na Facebooku.

S & B

Kam na potovanje novembra?

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja