Maltinih najboljših 5

#1 – Pastizza z ricotto

Glede na to, da naju Malta s svojo raznovrstnostjo “znamenitosti” ni ravno najbolje navdušila, ni nič čudnega, da se je na najinem prvem top mestu znašla ravno božanska malteška Pastizza z ricotto. Toplo postreženo pecivo, ki ga dobiš skoraj v vsaki pekarni ali kiosku za pičlih 80 centov. Jed se iz kraja v kraj pri izdelavi malce razlikuje, v glavnem pa gre za testo v obliki cveta, napolnjen z ricotoo (skuto), špinačo ali zmečkanim grahom. Prav gotovo priporočava, da se ob vašem obisku te majhne državice, zadeva vsaj enkrat pojavi na jedilniku.

#2 – Valleta

Miniaturno glavno mestece Malte se uvršča na četrto mesto najmanjših glavnih mest v Evropi. Kljub svoji miniaturnosti nama je postregla s pestro raznolikostjo, ki se izraža v arhitekturi in načinu življenja domačinov. Valletto pa radi obiščejo tudi nekateri svetovno znani obrazi. V času najinega obiska se je tam potikal nam vsem dobro poznan, angleški princ William.

#3 – Azurno okno

Med vsemi skalami, pečinami, klifi in ostalim kamenjem, ki sva ga uspela videti, je nekako še najbolj prikupno Azurno okno… Gre za 100 metrov visoko naravno okno, ki se nahaja na otoku Gozo. Pogled nanj dnevno privablja gruče turistov, ki so nad njegovo veličino osupli. Izgleda resnično kul.

#4 – Popeye Village

Le kdo bi pozabil na dneve, preživete pred televizorji ob gledanju mornarja, ki je s špinačo vseskozi pridobival super nadnaravno moč in bil v naših očeh pravcati mali junak. Seveda govoriva o Popaju. Obiskala sva “njegovo” vasico, ki so jo v osemdesetih letih postavili za namene snemanja filma, še danes pa te s svojo barvitostjo in majhnimi podrobnostmi popelje v čas otroštva.

#5 – Blue Lagoon

Za nekatere prečudovit kraj in najboljši kotiček na celotni Malti. Definitivno te popolnoma navduši ob pogledu na kristalno čisto vodo, toliko manj pa ob pogledu na nabito polno plažo turistov, ki ob vrhuncih sezone dobesedno ležijo eden čez drugega – pa še plačajo za to. Seveda pa, če ste že na Malti, se le zapeljite še do otočka Comino, kjer se ta plaža nahaja in se o dogajanju prepričajte na lastne oči, mogoče pa naletite na popolnoma drugačno situacijo.

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja