Na Ojstrico, Zelence in jezero Jasna

Tokrat sva se kljub vsakdanji poletni gneči in kolonami avtomobilov proti Gorenjski, podala na izlet do ene najbolj obleganih turističnih destinacij v naši državi. Obiskala sva Bled, ampak na malce drugačen način. Sprehajanje ob jezeru je mogoče za nekatere že iz mode, zato sva tokrat želela Bled z drugačne perspektive. Ne, nisva šla na polet z letalom, temveč sva se povzpela na Ojstrico, hrib(ček) z nekaj več kot 600 metri nadmorske višine, ki leži tik ob glavni blejski plaži. Po le 20 minutah hoje v klanec, pa te na vrhu pričaka klopca in res čudovit razgled.

Naslednji postanek na najinem izletu so bili Zelenci. Naravni rezervat in izvir Save Dolinke. Čudoviti košček narave se nahaja le nekaj kilometrov stran od Kranjske Gore in je dom številnim ogroženim rastlinskim in živalskim vrstam. Neokrnjeno turkizno modro jezerce obdano s številnimi hribi in gorami je idealno za hiter postanek med raziskovanjem Gorenjske.

Za konec pa se zagotovo prileže še nekaj poležavanja. Prava izbira za to je zagotovo jezero Jasna, kjer lahko v objemu gora uživate na najlepši alpski plaži, si privoščite kakšno pijačo in hiter prigrizek, ali pa si celo izposodite SUP ter preizkusite še vaše ravnotežne zmožnosti. Ja.. ni kaj, kot na morju, le voda je precej-precej bolj mrzla 😄

Seveda pa Gorenjska skriva še ostale bolj ali manj skrite zaklade. V vašem potovalnem načrtu se lahko znajdejo še npr. Bohinj, Planica, ter prelaz Vršič. Hribolazci pa se lahko podate na osvajanje številnih gorskih vrhov, ki jih v teh koncih res ne manjka.

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja