Kam na potovanje decembra

Leto je že skoraj končano, a vendar je ostal še december – mesec, ki ga velika večina vseh nas povezuje s prazniki, snegom, družino in božičnimi sejmi. Kljub temu pa zadnji mesec v letu ni rezerviran le za kuhano vino, medenjake in potico, ampak je nadvse odličen tudi za daljše počitnice nekje na toplem.

Praznično okrašena Evropa

Evropa je v decembru po večini že prekrita s snegom, s koncem meseca pa se začenjajo božični sejmi in novoletna praznovanja. Tudi v naši okolici boste našli kopico okrašenih krajev s pestrim prazničnim programom. Omeniva lahko Gradec, Dunaj in Zagreb. Lahko pa naredite kakšen kilometer več in obiščete pravljično Prago, žurerski Berlin ali London.

Bi radi doživeli nekaj novega? Ste že videli »Aurora Borealis«? Okej.. mogoče tako kot midva, skoraj prvič slišite za to besedo 😁 gre za čudovit vremenski pojav, ki ga imate možnost občudovati na Švedskem in tudi v ostalih skandinavskih državah. Ampak imejte v mislih, da znajo biti temperature v tem času precej nizke, zato ne pozabite na kakšen dodaten pulover oz. debelo bundo 😃

Glede na to, da so smučišča po celotni Evropi že v polnem zagonu, nama verjetno ni potrebno poudarjati, da je decembrski izlet k našim severnim kot tudi zahodnim sosedom več kot odlična ideja za (več) dnevno smuko. Le cene kart ter prenočišč se razlikujejo.

Začetek turistične sezone v Aziji

Pozabite na sneg in se pripravite na poletne temperature! V Aziji je monsunsko obdobje zaključeno, zato se počasi začenja obdobje brez dežja in z visokimi temperaturami. Pozabite na debela zimska oblačila in se sprehodite med plantažami čaja na Šrilanki, novo leto pričakajte v Indiji ali na živahnih tajskih ulicah ter za spremembo morda božične nakupe opravite v Dubaju.

Poletne temperature v Južni ter sneg v Severni Ameriki

Severna Amerika je z izjemo juga prekrita s snegom in glede na samo vreme precej podobna Evropi. Svetla točka je definitivno polotok Florida z Miamijem in Orlandom. Disneyland, prihajamo!

Zadnji mesec v letu je več kot odličen za obisk Južne Amerike → od Mehike, Jamajke, Kolumbije, Brazilije in Dominikanske republike. Ni važno kam se boste odpravili, povsod vas čaka toplo poletno vreme, luksuzni resorti in poležavanje na plažah. Da pa potovanje ne bo preveč dolgočasno vam vsaka od naštetih držav postreže tudi s pestro zgodovino.

Oceanija

Dežele tam spodaj so tudi v decembru ovite v prijetne poletne temperature. Zakaj si torej ne bi privoščili malce daljšega dopusta v Avstraliji ter skočili na tečaj surfanja ali pa potapljanja na Velikem koralnem grebenu. Na sosednji Novi Zelandiji pa si privoščite romantični oddih med vinogradi, obiščite hobitsko vas in še marsikaj drugega. Ja.. vse super, le precej drago je.

No, kam gremo decembra?

Za januar pa klik na povezavo 😋

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja