Kam na potovanje novembra

Zima že počasi trka na vrata, dnevi se krajšajo in temperature so z dneva v dan nižje. Potrebujete še dodaten razlog, da se odpravite na toplo in porabite še preostanek letnega dopusta? Zopet vam dostavljava velik paket najrazličnejših destinacij, kamor se lahko odpravite na lov za novembrskim soncem.

Začetek nizkih temperatur v Evropi

Na žalost so večino Evrope že zajele nizke temperature, vendar še ostaja nekaj kotičkov vzdolž Mediterana, kjer še posije nekaj vročih sončnih žarkov. Začnemo lahko z našo sosedo Italijo, z njenim naj južnejšim otokom Sicilijo, kjer se lahko povzpnete na vulkan Etna in uživate ob sicilijanskih kulinaričnih specialitetah. V bližini je majhna otoška država Malta, s tisočimi klifi in plažami. Na hiter city break pa se lahko odletite v glavno mesto Grčije, Atene, kjer boste od blizu spoznavali njihovo antično zgodovino in arhitekturo. V kolikor pa vas rade srbijo pete, se lahko ob zvokih flamenka zavrtite v Španski pokrajini Andaluziji.

Štart sezone v Aziji

Slabo vreme in obdobje monsunov je skoraj pozabljeno. Turistična sezona v Aziji je že v nizkem štartu, zato je izbira zelo raznolika. Lahko se odpravite na kampiranje z beduini, raziskovanje tržnic v Omanu ali pa na res kvaliteten (in pregrešno drag) šoping v Dubaju. Za vse pohodnike je november odličen čas za obisk Nepala in osvajanje več tisočakov v Himalaji. Tisti bolj uživači pa se boste verjetno raje odpravili v Kambodžo, na Tajsko ali v Hong Kong.

Maroška Afrika

Maroko, Maroko in še enkrat Maroko. Znane popotniške revije navajajo november kot idealen čas za obisk te afriške države. Za vse surferje, ljubitelje sveže pečenih rib in peščenih plaž, se mora prva na spisku znajti Essaouira. Seveda pa v nobenem primeru nikakor ne smete mimo Marrakech-a. Nočitve v tradicionalih riadih, barantanje na več stotih stojnicah in uživanje v razni ponudbi tradicionalne kulinarike so nepozabna doživetja.

Vedno vsemogočna Amerika

ZDA ali Južna Amerika? Mogoče celo Karibi? Oh kakšne sladke skrbi 😊 v novembru imate res en kup možnosti za uživanje vašega dopusta. V Združenih državah se lahko odpravite v rojstni kraj Elvisa Presleya – v Memphis, kjer boste ob poslušanju bluesa uživali v mesnih mojstrovinah z žara. Je november vaš srečni mesec? To lahko preizkusite v mestu greha, Las Vegasu. V Los Angelesu, natančneje v Hollywoodu pa lahko med sprehodom po pločniku slavnih poiščete svojega idola iz najstniških dni.

Karibi? Jamajka, Kuba ali Antiqua in Barbuda? Sploh ni važno, kupite karto in se pustite razvajati na belo peščenih plažah, z božansko dobrim jastogom v eni roki in koktajlom ali kokosovim orehom v drugi. Uživancija! V južni Ameriki na vas v novembru čaka Mehika, Belize, Čile, Argentina… izbire je na pretek, zato se lahko brez problema odločate med raziskovanjem znamenitosti Majev, med katerimi izstopa Chicken Itza, eko turizmom, ježo konj po puščavskih sipinah v Atakami ali nogometom, steaki in tangom v Buenos Airesu.

Roadtrip po Oceaniji

Nova Zelandija ponuja možnost smučanja in sončenja v enem in je idealna destinacija za adrenalinske navdušence, kri po žilah vam bo pognal bungee jumping, rafting in sprehod po ledeniku. Najbolj pristno potovanje po deželi tam spodaj boste doživeli z dolgim road tripom po otoku v starem kamperju.

To je to!

S & B

Kam na potovanje decembra?

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja