Raznolikost Slovenije zapakirana v škatlo čokolade!

V kolikor redno spremljaš najin blog, potem že veš, da je čokolada najina šibka točka! Brez nje ne mine nobeno najino potovanje, niti navaden dan – ko pa se v nabiralniku znajde mojstrovina iz mojačokolada.si, vse skupaj postane še lepše 😊

Čokoladna Slovenija! Mogoče že res drži, da je življenje kot bonboniera, kjer nikoli ne veš kaj dobiš – vendar v tej se skrivajo nadvse zanimivi okusi, ki vas ne bodo razočarali. 12 koščkov bele, temne ali mlečne, z 12 različnimi dodatki kar predstavlja 12 regij naše male super državice. Ja… raznolikost Slovenije zapakirana v inovativno škatlo čokolade!

Temna čokolada s solnim cvetom se mogoče res ne sliši najbolj, vendar vas bo okus odpeljal direktno v Piranski zaliv. Med neobičajne kombinacije lahko uvrstiva tudi koščke, ki predstavljajo Koroško, Podravsko in Pomursko regijo. Ocvrta čebula, bučna in konopljina semena? Kaj? Verjemite, vredno jih je poskusiti! Ko beseda nanese na Slovenijo, prav tako ne moremo mimo zelišč, rož ter ostalih travniških rastlin.

Te zanima kakšnega okusa je vrtnica? Potem si moraš privoščiti Goriški konec, okus sivke kar kliče po obisku Primorsko-notranjske regije, s pehtranom se lahko pohvali osrednjeslovenska, vonj po cvetočih travnikih pa vam bo pričarala mlečna čokolada s cvetnim prahom, ki predstavlja Jugovzhodni del. V Slovenski kulinariki, sploh med prazniki nikakor in nikoli ne manjkajo niti orehi, ki so glavna sestavina babičine orehove potice in koščka čokolade iz Posavke regije. Vam po vsem naštetem manjka še sadje? Jabolka za Savinjski konec, hruške za Gorenjsko, seveda pa sva najslajše pustila za konec – za najine Zasavske konce, jagode v beli čokoladi. To je to!

Tako… zdaj ni več dileme kaj za darilo kupiti nadobudnemu popotniku, sosedu ob praznovanju rojstnega dne, osnovnošolcu za lažje učenje geografije ali zgolj osebi, ki obožuje čokolado. Seveda pa je to super darilo tudi za vaše poslovne partnerje.

In ja, ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno uživanje čokolade ugodno vpliva na vaše razpoloženje 😊

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja