Kam na potovanje maja

Evropa, odlična za spontan city break

V zadnjem mesecu pred začetkom poletja je v Evropi nabor držav, ki jih lahko obiščete ogromen. Višje temperature zajamejo že celoten kontinent in deževnih dni je vse manj, kar je idealno za spontan city break.

Ujamete lahko še zadnje nogometne tekme v Barceloni, občudujete plodove renesanse v Firencah, si privoščite kozarec odličnega viskija na Škotskem ali pobrskate po svetovno znanem bazarju v Istanbulu. Seveda pa na jugu vladajo že super temperature za poležavanje na plaži – zbirate lahko med grškimi otoki, Malto, Portugalsko ali se odpravite v Izrael, natančneje v Tel Aviv.

Roadtrip po Ameriki

Imate radi roadtripe? Maj je super mesec za odkrivanje ameriških mest. Podate se lahko od zahoda do vzhoda in obiščete obalo Los Angelesa ter San Diega, se podate v narodni park Yosemite in morda pot nadaljujete celo do Chicaga, kjer v tem času poteka festival piva… Definitivno za vsakogar nekaj!

Čas za safari v Afriki

So vam države kot so Bocvana, Zambija in Zimbabve kaj poznane? Če ne, potem naj vam zaupava, da je maj najboljši čas za obisk omenjenih afriških držav. Na črni celini v tem pomladnem mesecu vladajo zmerne temperature in suho vreme, kar je idealno za obisk safarija in opazovanje takšnih in drugačnih živali.

Pričetek sezone dežja v Aziji

V velikem delu Azije se pričenja sezona dežja in monsunov, zato obisk bolj znanih turističnih držav kot so Šrilanka, Tajska ali Vietnam, ni najbolj priporočljiv. Raznolikost celine pa vam kljub temu dopušča super dopust na Baliju, kjer se lahko podate na surfersko avanturo v Canggu. Za tiste malo manj navdušene nad športnimi aktivnostmi pa je vedno na voljo kakšen hud šoping v Shanghaju ali trip po svileni poti in postanek v Uzbekistanu, natančneje v Bukhari, kjer lahko občudujete cvetoče orehe in pistacije.

S & B

Kam na potovanje junija?

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja