Ej, midva greva na Kubo

Novo leto, novo potovanje, nova celina in nova država! Tokrat bova najin časovni stroj zavrtela za kar nekaj desetletji nazaj. Odpravljava se namreč na največji otok v Karibskem otočju, kjer se namesto s taxijem vozite s »kočijo«, namesto v hotelih spite pri domačinih in namesto brezplačne wi-fi povezave uporabljate internet, ki oddaja zelo čudne zvoke (ali pač interneta sploh ni). Komunistična država, ki je v letu 2016 izgubila svojega velikega vodjo, je znana predvsem po revoluciji in človeku, katerega potret tiskajo na majice po celem svetu. Ja.. gre za Kubo, Fidela Castra in Che Guevaro!

V letih ki prihajajo, se kubancem obetajo boljši časi, embargo z ZDA je odpravljen, turistov vse več, vendar pa s tem otok počasi izgublja svoj čar in lepoto. Zaradi omenjenega, so po marsikaterih navedbah zdaj tisti zadnji trenutki, da državo doživiš v njeni pravi luči in se ob zvokih pristne kubanske glasbe sredi ulice zavrtiš z domačini.

Midva bova v Varadero odletela iz Benetk preko Munichna. Načrtujeva, da bova obiskala in si ogledala predvsem zahodni in osrednji del otoka medtem, ko bova vzhodnega pustila za kdaj drugič. Na žalost sva malce omejena z dopustom. Domov se vračava z direktnim letom na Dunaj.

Aja pa še nekaj, mogoče najine objave ne bodo tako ažurne kot običajno, saj kot sva že omenila, povezave niso ravno najhitrejše. Ampak brez panike! Z nama je sigurno vse v redu – kadiva kubanko, pijeva mojito in namakava noge v toplem morju sredi neskončno dolge peščene plaže.

Ja, zimo bova definitivno zaključila v stilu 😛

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja