8 stvari, ki jih poleg ostale krame enostavno moraš vzeti na potovanje

Tako.. zadeva je sledeča. Vsaj pri nama.. Pred vsakim odhodom na pot, spiševa seznam stvari, ki naj bi jih na potovanju nujno potrebovala. Na njem se znajdejo oblačila, kot vsa tehnologija in vse toaletne ter druge zadeve. Seveda se v večini primerov nežnejši spol pri tem sooča z res hudimi težavami. Vendar katere so dejansko res tiste stvari brez katerih na potovanjih praktično ne zmoreš, oziroma ti bo že prvi dan žal, da jih nisi vzel s seboj?

Seznam najinih veličastnih 8

Fotoaparat – Ste na super kulskem potovanju za katerega mislite, da opis z besedami enostavno ne bo dovolj? Potem s seboj vzemite vaš fotoaparat, ujemite vse nepozabne trenutke in jih delite tudi na socialnih omrežjih. Fotografije vam bodo ostale za vedno in bodo lep spomin na preživete dni na drugem koncu sveta. Nikon D5600 je z nama vedno in povsod!

GoPro – Majhna, neuničljiva kamera in fotkič v enem, odporna na vodo, prah in vse živo, je nepogrešljiva zadeva na potovanjih. Še posebej, če ste bolj adrenalinske sorte in radi uživate v raznoraznih športih. Torej, nekateri vzamejo s seboj fotoaparat ali GoPro, midva vzameva oboje! Slednjega sva nabavila v Foto-klik-u.

Potni list – Ja brez papirjev ne boste prišli nikamor. Zato naj bo potni list prva stvar, ki se bo znašla na vašem seznamu. Posebno pozorni pa morate biti tudi na njegovo veljavnost, ta mora biti namreč običajno še najmanj 6 mesecev pred vstopom v državo.

Lonely Planet – Če se nočete zgubiti ali hočete vsaj vedeti, kje boste najbolje jedli in pili potem vaš Lonely Planet vodič v vašem kovčku definitivno ne sme manjkati. Več o teh super knjigcah si lahko preberete v najinem članku. Pri nama so nepogrešljive.

Curaproxice – Za zdrave zobke je potrebno redno skrbeti tudi med potovanji! Je kdo od vas že našel boljše ščetke od teh?? Prav gotovo ne! So enostavne, elegantne, barvite in moderne. In saj veste, dvakratno ščetkanje s Curaprox na dan, odžene zobarja stran 🙂

Denar – Brez denarja uspejo le ekstremi. Torej… brez denarja ni muzike, prav tako ne hrane, pijače ter prenočišča. Glede na proračun, ki si ga zastaviva, midva na pot vedno vzameva približno 50% gotovine + bančne kartice – seveda pa se vse to malce prilagaja glede na državo (v kolikor država uporablja €, gotovine ne vzameva).

Sončna očala – Če radi uživate na soncu in se izogibate potovanj ob slabi vremenski napovedi, potem v vaši prtljagi sončna očala definitivno ne smejo manjkati. Zaščitila bodo vaše oči, medtem, ko boste lažje občudovali tudi znamenitosti.

Adapter – Vsak kontinent ima svoje luknje – tako število kot debelost 😛 Adapterja načeloma v evropskih državah ne potrebuješ, z izjemo Velike Britanije, kjer pa že tako ali tako delajo vse drugače kot mi. Torej… Amerika, Azija, Afrika… brez tega ti slej ko prej, crkne vsa tehnologija.

Celotnega seznama pa rajši ne razkrijeva, ker je tako ali tako vedno preobsežen.

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja