Kam na potovanje avgusta

Skoraj z gotovostjo lahko trdiva, da je avgust vsaj za Evropejce glavni dopustniški mesec, zato predvidevava, da prav tale članek berete na svojih pametnih napravah med poležavanjem in lenarjenjem na plaži. Se mogoče motiva? Na milijone ljudi se namreč v tem mesecu vsaj za kakšen teden dni preseli na obalo bližnjih in tudi malce bolj oddaljenih morji in oceanov. Za vse, ki še iščete last minute ponudbe, vam spodaj ponujava kopico idej – kam na vaš težko zaslužen dopust.

Evropa, čas za morje ali obisk severnih prestolnic?

Že res, da sva vam zgoraj obljubljala plažo in morje ampak v avgustu lahko obiščete ogromno drugih držav in pokrajin, ki so odete v poletne temperature veliko bolj prijazne za raziskovanje, kot v drugih mesecih. Kje sploh začeti? Mogoče s celotno Veliko Britanijo? Zbirate lahko med Škotsko, Irsko in tudi Walesom. Bistveno toplejše vreme, pestra zgodovina in pokrajina kot iz razglednic – v kolikor pa temu dodamo še kakšen vrček slavnega Guinness piva ali šilce pravega škotskega viskija – potem pa v tem trenutku že kar težko najdemo bolj primerno destinacijo. Se strinjate? 🙂

Avgust pa je odličen tudi za obisk severnih prestolnic in držav kot so Danska, Rusija, Norveška in tudi Švedska, ki se jih v ostalih bolj zimskih mesecih raje izogibamo. Le kdo bi užival pri nekaj deset minus stopinjah? No ja.. če vas s tem naborom nisva ravno prepričala, lahko vseeno oberete bolj ziheraško pot in se enostavno odpravite proti morju. Mogoče na obale Portugalske, Grčije ali Italije. Za hiter vikend izlet pa seveda lahko vedno skočite k našim sosedom, Hrvatom.

Sezona monsunov v Aziji še vedno traja

Sezona monsunov v deželah Azije še vedno traja, zato vam posledično vreme v določenih krajih ne bo ravno prizaneslo. Obisk bolj priporočava tistim, ki ljubite sveža deževna jutra in vas ne moti nekaj centimetrov vode v vaših čevljih. Če pa ste še vedno trdno odločeni, za obisk Azijskih dežel, so najboljša ideja nekateri predeli Indije ali pa jo mahnete na Bali – kar pa seveda tudi ni slabo, ne?

Afrika

Tudi v Afriki lahko zbirate med kar nekaj zanimivimi destinacijah. Nama najljubši je definitivno »zimzeleni« Maroko! Obiščete ga lahko katerikoli mesec v letu in vedno boste našli nekaj za početi. Za ljubitelje narave in živalskega sveta pa sta še vedno zelo zanimivi Tanzanija in Kenija, kjer se lahko v tem poletnem mesecu podate v mnoge narodne parke ter uživate v najrazličnejših safarijih z občudovanjem številnih tako majhnih kot ogromnih živalic.

Pasja vročina v nekaterih mestih Amerike

Kljub temu, da se v teh mesecih včasih temperature v ameriških metropolah dvignejo v višave, kar pomeni pasjo vročino, znane popotniške revije vseeno priporočajo obisk New Yorka, obisk številnih mikro-pivovarn v Portlandu ali pa raziskovanje Seattla, »rojstno« mesto svetovno znane verige kavarn Starbucks.

Torej, kam gremo?

S & B

Maybe you are interested in

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.