Do ikone v Pisi in skritega mesta Lucca

Ne ta izvoz, ampak naslednji! Ne naslednji, temveč prejšnji!! Ste že ugotovili za kaj gre? Seveda se tako ni slišal najin prepir, ampak je Borut le želel razbrati kam naju hoče najin neodločen GPS zapeljati. V trenutku, ko sva se pripeljala med nešteto izvozi v ogromni Bologni, nama je le-ta seveda zatajil. Torej kljub manjšim nevšečnostim sva vseeno srečno prevozila teh 560 km poti do najinega prenočišča 🙂 Vintage Hotel se nahaja v manjšem kraju, Montecatini Terme, ki leži med Piso in Firencami. Zaradi lokacije, urejenosti, ogromnega parkirišča in relativno ugodne cene bi ga priporočala prav vsakomur. Nasploh pa je mesto super izhodiščna točka za pot do vseh večjih krajev, vasi in znamenitosti v osrednjem delu Toskane.

Kam najprej? 46 km stran do Trga čudes v Pisi. Glavna atrakcija je nedvomno poševen stolp, in ni ga turista, ki bi ga tako ali drugače rad “poravnal”. Da bi bila njihova fotka za na instagram in facebook čim boljša, so mnogi pripravljeni na vse.. delajo salte, sveče, stoje na glavi in še izumijo se kakšno dodatno čisto posebno gimnastično prvino. Svašta 🙂 ..Midva teh ekstremnih prijemov na žalost nisva uporabljala, sva pa seveda to arhitekturno čudo na katerega se lahko povzpneš za debelih 18 evrov, z veseljem občudovala.

Pa morda veste zakaj je tako “postrani”? Gre namreč za tehnično napako, saj niso upoštevali, da so na tem predelu tla mehka in se je stavba že po zgrajenih zgolj treh nadstropjih, začela pogrezati. Stolp so kljub temu dokončali in postal je ikona mesta. Nasproti stoji katedrala Duomo, ki je bila v 11.stoletju največja v Evropi.

Avtocest se tu popolnoma izogibava, zato je bil na poti obvezen postanek v Lucci – majhno mesto znotraj visokega obzidja, z ljubkimi ulicami in piazzami, ki jih s kozarcem dobrega vina lahko občudujete iz enega od mnogih barov in restavracij. Posedanje pa lahko zamenjate tudi za raziskovanje mesta s kolesom, ki ga najamete na bližnjih parkiriščih in v garažnih hišah zunaj obzidja. Kot znamenitost izstopa predvsem katedrala di San Martino.

Glede na to, da sva se tokrat na takšno pot z avtom podala prvič, naju je malce skrbelo kako in kaj bo s parkirišči. Kakšna bo cena? Kje parkirati? Ampak vse te skrbi so bile zaman, v Pisi je parkirišče ogromno, brezplačno in le nekaj korakov stran od glavnih znamenitosti. V Lucci pa sva svojo strelo parkirala na parkirišču Carducci, kjer sva odštela 1 euro na uro. Zaenkrat sva res zadovoljna z vsem.

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja