Kam na potovanje avgusta

Na milijone ljudi se v mesecu avgustu vsaj za kakšen teden dni preseli na obalo bližnjih in tudi malce bolj oddaljenih morji in oceanov. Za vse, ki še iščete last minute ponudbe (ali pa ultra first minute za naslednje leto 😋) pa spodaj ponujava kopico idej – torej… le kam na vaš težko zaslužen dopust?

Evropa, čas za morje ali obisk severnih prestolnic?

Že res, da sva vam zgoraj obljubljala plažo in morje, ampak v avgustu lahko obiščete ogromno drugih držav in pokrajin, ki so odete v poletne temperature, veliko bolj prijazne za raziskovanje, kot v drugih mesecih. Kje sploh začeti? Mogoče s celotno Veliko Britanijo? Zbirate lahko med Škotsko, Irsko in tudi Walesom. Bistveno toplejše vreme, pestra zgodovina in pokrajina kot iz razglednic – v kolikor pa temu dodamo še kakšen vrček slavnega Guinness piva ali šilce pravega škotskega viskija – pa v tem trenutku že kar težko najdemo bolj primerno destinacijo. Se strinjate? 😁

Avgust je odličen tudi za obisk severnih prestolnic in držav kot so Danska, Rusija, Norveška in Švedska, ki se jih v ostalih bolj zimskih mesecih raje izogibamo. Le kdo bi užival pri nekaj deset minus stopinjah? No ja… če vas s tem naborom nisva ravno prepričala, lahko v vsakem primeru izberete tisto bolj ziheraško pot in se odpravite proti morju. Mogoče na obalo Portugalske, Grčije ali Italije. Za hiter vikend izlet pa seveda lahko vedno skočite k našim sosedom, na Hrvaško.

Sezona monsunov v Aziji še vedno traja

Sezona monsunov v deželah Azije še vedno traja, zato vam posledično vreme v določenih krajih ne bo ravno prizaneslo. Obisk bolj priporočava tistim, ki ljubite sveža deževna jutra in vas ne moti nekaj centimetrov vode v vaših čevljih. Če pa ste za obisk Azijskih dežel kljub vsemu še vseeno trdno odločeni… so mogoče najboljša ideja nekateri predeli Indije, lahko pa jo mahnete tudi na Bali – kar pa seveda ni slabo, ne?

Afrika

Tudi v Afriki lahko zbirate med kar nekaj zanimivimi destinacijami. Nama najljubši je definitivno »zimzeleni« Maroko! Obiščete ga lahko katerikoli mesec v letu in vedno boste našli nekaj za početi. Za ljubitelje narave in živalskega sveta pa sta še vedno zelo zanimivi Tanzanija in Kenija, kjer se lahko v tem poletnem mesecu podate v mnoge narodne parke ter uživate v najrazličnejših safarijih z občudovanjem številnih tako majhnih kot ogromnih živalic.

Pasja vročina v nekaterih mestih Amerike

Kljub temu, da se v teh mesecih včasih temperature v ameriških metropolah dvignejo v višave (kar pomeni pasjo vročino), znane popotniške revije vseeno priporočajo obisk New Yorka, obisk številnih mikro-pivovarn v Portlandu ali pa raziskovanje Seattla, »rojstno« mesto svetovno znane verige kavarn Starbucks.

Torej, kam gremo? 😁

S & B

Kam na potovanje septembra?

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja