Načrt potovanja: Rajski Sejšeli

Sejšeli so s kar 115 otočki zagotovo sanjska destinacija za vse, ki si želijo poležavanja pod palmami na dolgih peščenih plažah, kopanja in snorklanja v turkizno modrem morju, obožujejo naravo ter na splošno uživajo v umirjenem vzdušju, ki vlada na praktično skoraj celotnem otočju.

8 dni iskanja najlepše plaže: plan oz. predlog načrta potovanja

1. dan: Benetke – Istanbul – Mahe – Praslin

Iz Benetk sva preko Istanbula letela na Mahe in nato z majhnim aviončkom, ki sprejme vsega 16 ljudi, naprej na otok Praslin. Adrenalinska vožnja, kjer v trenutku ali zaradi strahu ali zaradi občudovanja lepot kaj hitro ostaneš brez besed 😁

2. in 3. dan: Praslin

Otok, ki je sanjska destinacija za ljubitelje narave, čudovitih plaž in nacionalnih parkov. Privoščite si še izlet s čolnom na otok Curieuse in naredite nepozaben selfie z želvo velikanko.

4. in 5. dan: La Digue

Skočite na kolo in gas! Prekolesarite teh nekaj kilometrov, kolikor je velik otok in obiščite eno izmed najlepših plaž na svetu Anse Source D’Argent.

6. do 8. dan: Mahe

Odpravite se v prestolnico Victorio in se sprehodite med stojnicami na Sir Selwyn Selwyn-Clarke Market-u. Privoščite si kozarček lokalnega ruma v destilarni Takamaka ali pa skodelico čaja sredi gorskih plantaž. No.. tudi kakšna plaža ali dve se najdejo 😎 saj smo vendar na Sejšelih!

Kaj dejansko rabim s sabo?

–   GPS (naložena aplikacija na telefonu)
–   polnilec za v avto
–   adapter za elektriko
–   kratke hlače in majice
–   kopalke
–   masko in snorkel
–   kopalna brisača
–   sončna krema
–   sončna očala
–   veliko dobre volje

Ostali napotki!

Hrana.

Sejšeli res niso ravno raj za gurmanske navdušence, zagotovo pa boste na račun prišli ljubitelji žara oz. predvsem tisti, ki obožujete ribe in ostale morske sadeže. Lokalna kulinarika je nekakšen preplet azijskih jedi, kot so na primer različne vrste currya in žar specialitete. S picami najdete tudi kanček italijanskega pridiha, vendar so le-te po večini povsod precej drage… vse omenjeno pa seveda vedno spremlja sveže sadje in zelenjava. Pravo pristno »kreolsko hrano« boste dobili predvsem v majhnih, bolj domačih »take-away« restavracijah, kjer boste za jedi odšteli tudi precej manj denarja kot drugje.

Prenočišče.

V kolikor se po vaših bančnih računih ne valja nekaj (precej) odvečnih tisočakov, ki bi jih lahko porabili za bivanje v luksuznih resortih ob najlepših plažah, vam priporočava, da si rezervirate apartma ali sobo pri domačinih. Izbire je ogromno, vendar z rezervacijo ne odlašajte predolgo, saj se kapacitete, vsaj tistih ugodnejših in na dobrih lokacijah, precej hitro zapolnijo. Midva sva vsa prenočišča rezervirala na Booking.com.

Na otoku Mahe lahko priporočava Marie Laure Suites.

Najem avtomobila.

Na prvi pogled se ne zdi, da bi bilo smiselno na tako majhnih otokih najeti avto, ampak verjemite, da ob raziskovanju čudovitih kotičkov pride še kako prav. Mogoče vas bodo ozke ceste, vožnja po levi strani ceste, praktično nič javne razsvetljave in majhni avtomobili še bolj odvrnili od najema, pa vendar → počasi se daleč pride. Kakorkoli.. ste na dopustu, zato si brez problema lahko privoščite ležerno in umirjeno vožnjo, na večinoma časa precej praznih cestah.

Na otoku Praslin priporočava najem pri Bliss Car Hire.

Denar.

Ne zanašajte se le na plačevanje s kreditno kartico, saj je v večini supermarketov minimalni znesek plačila s kartico 100 SCR (cca. 6,50€) in gotovina vam lahko v teh primerih pride še kako prav. Denar menjajte v privatnih menjalnicah, saj so tečaji bistveno boljši od tistih na bankah. Najem avtomobila, prenočišča, izlete s čolnom pa lahko plačate celo z evri.

Predvideni stroški potovanja za 2 osebi.

Obdobje najinega potovanja: junij 2019

Pred potovanjem:

–   Lonely Planet: 21,50€
–   povratna letalska karta Benetke – Istanbul – Sejšeli: 1.040,00€
–   letalska karta Mahe – Praslin: 150,00€
–   prevoz na ter iz letališča (gorivo in cestnine): 60,00€
–   parkirišče na letališču v Benetkah: 50,00€
–   osnovno zavarovanje za tujino Coris: 25,00€

Na potovanju:

–   prenočišča (dvoposteljna soba, zajtrk): 100,00€ na noč
–   hrana in pijača: 30,00€ na dan
–   najem avtomobila: 40,00€ na dan
–   gorivo: 30,00€
–   dvodnevni najem koles na otoku La Digue: 35,00€
–   trajekti: 150,00€

Dodatno:

–   nakup spominkov: 20,00€
–   celodnevni izlet s čolnom na otok Curieuse: 170,00€
–   ostale vstopnine: 40,00€

Skupaj stroški 7-8 dnevnega potovanja po Sejšelih za 2 osebi: cca. 2.900 eur

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja