Raziskovanje otoka Praslin in izlet na Curieuse

Najina prva destinacija je bil drugi največji otok Sejšelov – Praslin, ki je od glavnega otoka Mahe z letalom oddaljen le 20 minut. Polet z majhnim avionom, ki sprejme vsega 16 ljudi je edinstvena izkušnja, ki zna biti nadvse adrenalinska in na trenutke mogoče celo nič kaj prijetna (seveda odvisno od vremena 😎). Namesto letenja imate na voljo tudi alternativo, ki je v tem primeru trajekt. Vožnja z njim traja dobro uro, na krovu lahko izberete sedišča v klimatiziranem prostoru ter si v majhnem baru privoščite pijačo ali kakšen prigrizek. Cel luksuz 😋 Ne glede ali potujete z letalom ali trajektom, vas bo vozovnica stala okrog 70€.

V kolikor ste morda takšni kot midva in na istem mestu nikakor ne zdržite niti pol dneva skupaj, morate biti ves čas v pogonu ter seveda videti vse kar določena destinacija ponuja → vam svetujeva, da si kljub majhni površini otoka (12 km dolžine in 4,6 km širine) za cca. 40€ na dan najamete avto. Zakaj? Večja fleksibilnost, udobje, prijetno hladna klima in na drugi strani vročina, visoka vlaga ter nepotrebno izgubljanje časa ob sicer zelo ugodnih, vendar menda precej netočnih avtobusih… Vsekakor plusi in minusi, ki jih pretehta vsak posameznik. Pri nama je zmagal najem in Kia Picanto, ki sva jo že doma predhodno rezervirala pri Bliss Car Hire in bila s storitvami in njihovo ažurnostjo zelo zadovoljna.

Med plažami, ki jih morate obiskati, zagotovo prednjači Anse Lazio → dolga, belo peščena plaža, obdana s palmami na eni strani in turkizno modrim morjem na drugi (tipično 😁). Po najinem skromnem mnenju je to ena izmed najlepših, če ne najlepša plaža, ki sva jih obiskala na Sejšelih.

Poleg omenjene pa sta si najino naklonjenost zaslužili še Cote d’Or in Anse Volbert, ki se nahajata tik ob glavni cesti, kjer najdeš še par restavracij, mini supermarketov in trgovinic s spominki.

Ker sva zaradi majhnosti otoka, najine želje in celoten potovalni načrt »obdelala« še hitreje kot sva pričakovala, sva si bivanje na Praslinu popestrila z dodatnim izletom na otok Curieuse. Celodnevno ekskurzijo sva uredila preko Angel Tours, ki je glede na Tripadvisor najboljši ponudnik tovrstnih izletov na Praslinu.

Tekom celotnega dne smo obiskali St. Pierre, majhen in nenaseljen otoček, ki je znana lokacija za snorklanje in opazovanje rib ter otok Curieuse, naravni rezervat, na katerem skrbijo za ohranjanje želv velikank. Ta zanimiva bitja lahko tehtajo tudi več kot 300 kilogramov, nekatere med njimi pa dočakajo tudi več kot 100 let! Cena celodnevnega izleta znaša 85€ na osebo, vključen pa je tudi transfer do hotela (odvisno od lokacije) in BBQ kosilo na otoku Curieuse.

V primerjavi z drugimi otoki na Sejšelih, je Praslin znan tudi po nacionalnih parkih, med katerimi izstopa Valle de Mai, dom njihovega nacionalnega ponosa – kokosa imenovanega Coco de Mer. Midva parka zaradi časovne stiske, malce pretirane cene (ta znaša 350 rupij oz. približno 23€ na osebo) ter določenih dokaj slabih komentarjev na internetu, nisva obiskala.

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja