Španija? Ok, greva v Katalonijo

Najin Lonely Planet je že pripravljen.. v iskanju sonca in zgodnjih poletnih temperatur se tokrat konec marca odpravljava na krajši oddih v Španijo, natančneje v Barcelono. Glavno mesto Katalonije je vsekakor najbolj prepoznavno po tamkajšnjem istoimenskem športnem klubu, kjub temu pa ne manjka niti arhitekturnih in ostalih znamenitosti, med katerimi vsekakor prevladujeta bazilika Sagrada Familia in park Güell arhitekta Antonija Gaudija.

Kot nama je hitro prišlo v navado, se tudi tokrat na pot podajava v lastni režiji. Vsem definitivno najbolj priporočava potovanja, ki si jih organizirate popolnoma sami. Pozabite na turistične agencije, ki vam za iste destinacije zaračunajo najmanj enkrat več in postanite malce bolj avanturistični. Res je, da se pri takšnem potovanju soočaš s kančkom več skrbi. Na letališču vas namreč nebo nihče čakal mahajoč z zastavico v eni roki in imenom agencije v drugi roki ter vas pospremil do hotela. Nihče vas nebo prevažal od znamenitosti do znamenitosti ter o tem prej popolnoma podrobno in neskončno dolgo predaval na avtobusu. Na potovanju, ki si ga pripraviš sam, nisi tempiran in si po svoji lastni želji razporediš čas tam, kjer le-tebi najbolj odgovarja. Lažje se zazreš v življenje domačinov in spoznaš kotičke mest, ki vam jih agencije zagotovo ne pokažejo. Čar je ravno v raziskovanju, v odkrivanju. Zagotavljava vam, da, ko se boste na pot prvič odpravili samostojno, bodo v vaših očeh takšne in drugačne agencije, ki ponujajo vodene aranžmaje za enormne vsote denarja, za vedno potonile v pozabo.

Najin začetni Barcelonin plan je vožnja do Benetk s prevoznikom GoOpti. Za let iz Benetk v Barcelono sva tokrat izbrala španski nizkocenovnik Vueling, nazaj pa se vračava z Rynair-om. Zaradi malce pozne odločitve (14 dni pred odhodom) in nemogoče fleksibilnosti glede datuma, sva za letalske karte po osebi plačala 130€ in s tem dobila višjo ceno kot bi jo v primeru zgodnejšega nakupa. Sva pa prepričana, da bova na teh nekaj evrov kmalu pozabila in v Barceloni maksimalno uživala.

Aja, če slučajno komu kdaj pride prav tudi ta informacija… za 3 nočitve od 28. do 31.3. sva vnaprej rezervirala hotel Residencia Erasmus, ki se nahaja skoraj v centru mesta, blizu že na začetku omenjenega parka Güell.

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja