La Digue, Sejšelski raj v malem

Potovanje po Sejšelskem otočju sva nadaljevala na otoku La Digue… no mogoče raje rečeva otočku, saj je dolg 5 in širok vsega 3 kilometre, glede na samo poseljenost Sejšelov, pa še vseeno spada celo na tretje mesto. Ja, to je ta veličina 😀 Na njem je le nekaj avtomobilov pa še ti so večinoma podobni tistim za golf. Domačini kot tudi turisti za premikanje po otoku in iskanje svojega kotička pod palmami uporabljajo predvsem kolesa. Ampak pozabite na sproščeno kolesarjenje ob plaži, le-tega tu velikokrat zamenja dobesedno grizenje v dokaj strme klance. Kolesa lahko najamete tik ob pristanišču ali pa se za najem dogovorite v hotelu. Dnevni najem kolesa vas bo stal 150 rupij oz. približno 10€ (1€ = cca. 15,3 SCR).

Na otok sva prišla s trajektom direktno s Praslina. Vožnja, za katero sva odštela 15€ na osebo (karte sva predhodno kupila že doma), traja le 15 minut. Za pot naprej do hotela pa imaš na voljo tri možnosti → greš peš, s kolesom ali pa se zapelješ s taksijem. V kolikor hotela nimaš v La Passe-u, ki je središče otoka, potem prva možnost odpade. Vožnja s kolesom skupaj z velikimi kovčki tudi ni ravno obetavna, zato preostane le še taksi, ki pa tudi za zelo kratke razdalje precej oklesti denarnico in npr. stane 150 rupij (približno 10€) za slaba dva kilometra.

Najin glavni razlog za obisk otočka La Digue je Anse Source d’Argent – plaža, ki je nadvse popularna med turisti in je ena izmed največkrat fotografiranih na svetu. Ogromne skalne gmote iz granita, palme, turkizno morje in bel pesek res pričarajo prelepo fotogenično kuliso. Edina večja slabost, no vsaj za naju, pa je zelo plitvo morje, ki predvsem v času oseke ni najbolj primerno za plavanje. Čeprav mnogi pravijo, da lepše plaže na svetu ni, se z njimi ne strinjava v celoti – midva sva svoj raj našla drugje, ki pa naj ostane skrivnost 😋

Za vse vodne vragolije in šnorklanje se je najbolje odpraviti na Anse Severe, plažo na skrajnem severu otoka, ki je od pristanišča oddaljena 10 minut vožnje s kolesom. Za prave otoške vibracije poskrbijo stojnice s sokovi in sadjem, ki so postavljene vzdolž celotne plaže.

Na otoku pa je še nekaj plaž, ki pa so bolj za opazovanje in ne ravno za brezskrbno uživanje. Med nje spadajo Grand Anse, Petite Anse in Anse Cocos – veriga plaž na vzhodni strani otoka, kjer jih večino časa spremljajo močni vetrovi in tokovi, kar je tudi glavni razlog, da plavanje ni ravno priporočljivo. Kakorkoli.. če želiš navedene plaže obiskati, pa se pripravi tudi na lazenje po pravi pravcati džungli 😊

Dva polna dneva na La Digue sta bila za naju čisto dovolj, čeprav sva bila na začetku ob branju vseh komentarjev zelo skeptična. Otok sva prekolesarila po dolgem in počez, videla vse kar sva si želela, ob tem uživala ter v domači takeaway gostilnici Gala preizkušala tipično »kreolsko« kulinariko.

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja