Dajva mu priložnost…

Bravo midva! Še en mesec ni okrog odkar sva prišla z dopusta, pa se zopet odpravljava čez mejo. Za vse, ki še niste všečkali najine Facebook strani, naj poveva, da bova v naslednjih dneh odkrivala eno izmed bolj zanimivih evropskih glavnih mest. Po dolgem času se namreč vračava v Nemčijo, natančneje v Berlin.

Marsikdo Berlin odsvetuje, češ, da ni nič posebnega, pač mesto kot mesto – ampak v kolikor naletiš na tako poceni letalske karte kot sva midva (30,00€ cena povratne karte na osebo, let Treviso → Berlin, prevoznik Ryanair) – potem enostavno res ni razloga, zakaj bi z obiskom nemške prestolnice odlašal še naprej. Midva bova Berlinu pač dala priložnost.

Drugo največje evropsko mesto je bilo od sredine do konca dvajsetega stoletja razdeljeno s kultnim berlinskim zidom, ki je kasneje postal platno za mnoge grafitarje. Kultura zidnih umetnosti živi še danes in te barvite ulične galerije anonimnih umetnikov so postale ene izmed glavnih znamenitosti mesta. Glede na zgodovino, ki se je odvijala po ulicah prestolnice (in je bila na žalost vse prej kot rožnata), bova definitivno naletela na ogromno zanimivih stvari. Sva prepričana. No.. ne samo to, imava tudi že cel seznam čokoladnic in barov, ki jih pač ne izpustiš 🙂

Torej.. če ste ravnokar naleteli na vašo možno bodočo destinacijo, le spremljajte najine korake. V kolikor pa imate za naju kakšen nasvet, pa hitro z besedo na dan!

Auf wiedersehen!

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja