Kam na potovanje julija

Poletje je v polnem zamahu – mlajše generacije so se že navadile na dolge brezskrbne dni, ki jih prinašajo najdaljše šolske počitnice, starejši pa nestrpno pogledujemo proti zasluženem dopustu. Kljub temu, da nas ima večina v mislih morje in plažo, pa se v juliju vseeno najde še marsikatera druga zanimiva destinacija.

Super vreme po Evropi

V juliju poletne temperature dosežejo tudi najsevernejše dežele stare celine, vključno s Švedsko, Finsko in Islandijo. Zato pozabite na ledeno mrzlo vreme, bunde in ostalo ter se prepustite naravnim znamenitostim, ki jih ponuja otoška država v Atlantskem oceanu… privoščite si city-break v Stockholmu ali pa se na lov za inspiracijo podajte v Helsinke, kjer lahko v muzejih občudujete izdelke umetnikov novejšega časa.

Poleg že tradicionalnih počitnic pri naših sosedih Hrvatih, postaja vse bolj zanimiva tudi Italija, kjer se v juliju lahko odpravite na popoln odklop v Toskano – morda v kakšno izmed podeželskih vil z bazenom in s kozarcem vina v roki. Dobra izbira je tudi uživancija na drugem največjem otoku v Sredozemlju, na Sardiniji ter na Grških ali Španskih otokih. Slano morsko vodo pa morda lahko za spremembo zamenjate tudi za skok v jezero pri naših severnih sosedih, v Avstriji.

Še vedno precej deževna Azija

Azija v poletnih mesecih ni ravno najbolj oblegana turistična destinacija – v kolikor seveda niste ravno ljubitelji dežja, neviht ali dolgotrajnih močnih nalivov. Na večjem delu celine je namreč še vedno obdobje monsunov, ki prinašajo slabo in deževno vreme. V poštev pa vseeno pridejo različni predeli Indonezije, predvsem Bali in Java.

Amerika in dan neodvisnosti v ZDA

Američani 4. julija praznujejo svojo neodvisnost, zato bodo ognjemeti, proslave in mnoge druge spektakularne zabave ob teh dneh v ZDA prava stalnica. K tem enostavno dodate le še peščene plaže, koktajle in morje ter tako dobite mešanico nepozabnih počitnic v Kaliforniji. Za odmik od vročine in gneče pa se lahko odpravite v samotno Aljasko – ta vas bo prav gotovo prevzela s svojo neokrnjeno naravo, čudovitimi fjordi, ledeniki… morda pa vam na pot stopi tudi kakšen medved. Nikoli ne veš 😊 ..v juliju pa je seveda zanimiva tudi Južna Amerika, tu imava v mislih predvsem Peru, Bolivijo in Kolumbijo.

Mesec za afriški biser Madagaskar

Dolge rajske peščene plaže in svetlo modro morje… ne tokrat ni govora o Karibih, temveč o otokih vzdolž afriške obale kot so naprimer Sejšeli in Mavricij. Za ljubitelje živali in narave pa bo zanimiv še dodaten otok na jugu črne celine – afriški biser Madagaskar, ki pa je seveda destinacija za malce bolj izkušene popotnike z veliko mero iznajdljivosti.

Smučarska sezona v Oceaniji

V deželah tam spodaj so letni časi malce obrnjeni. Na Novi Zelandiji se ravnokar začenja smučarska sezona, ki privablja številne smučarske navdušence, ki komaj čakajo, da se spustijo po belih zasneženih strminah. Nižje, ter bolj znosne temperature vladajo tudi v Avstraliji, predvsem se priporoča obisk Melbourna. Potapljači pa lahko na svoj račun pridete na Fiji-ju, v juliju je tam najčistejša voda, zato vam kristalno čist pogled na številne koralne grebe in njihove morske prebivalce, ne uide.

S & B

Kam na potovanje avgusta?

Morda vas zanima še

1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja