Kam na potovanje februarja

Dnevi so vse daljši, zima se počasi poslavlja, poleg tega pa mnogi februar označujejo kot mesec ljubezni. Zakaj ne bi omenjenega izkoristili kot izgovor in se s svojo boljšo polovico odpravili na krajši romantični oddih? No, lahko pa si enostavno privoščite tudi daljše potovanje.. dopust res še nikomur ni škodil. Torej, kaj nam tokrat priporočajo znane popotniške revije si seveda lahko preberete v nadaljevanju.

Kam po Evropi?

V februarju se v Benetkah začne slavni pustni karneval, ki privablja nepregledne množice ljudi z vseh koncev sveta. Tri tedensko rajanje po ulicah z nepregledno množico najrazličnejših prekrasnih mask, organizirani dogodki po mestu ter vožnje z gondolami med rečnimi kanali – prav gotovo top izbira tega meseca. Ker pa zima počasi že prehaja v pomlad, se lahko na jugu celine počasi začnemo nastavljati sončnim žarkom, Lonely Planet tokrat najbolj priporoča Porto na Portugalskem.

Poletne temperature v Aziji

V zimskih mesecih so najbolj popularne države južne Azije, vključno z Maldivi, Šrilanko, Malezijo in otokom Borneo. V deželah vzhajajočega sonca boste deležni poletnih temperatur in v primerjavi z ostalimi meseci – zelo malo dežja. Torej.. super tropski oddih po mrzli Evropski zimi. Podate pa se lahko tudi v puščavo na jugu Arabskega polotoka – priporočajo Oman.

Smuka v Severni Ameriki ali poležavanje na otokih?

Še vedno imate čas, da se podate na smuko v enega izmed smučarskih resortov v Severni Ameriki. Ker pa verjameva, da imate, že tako in tako počasi zime dovolj, raje priporočava poležavanje na plažah karibskih otokov. V poštev pridejo Bahami, St. Lucia, St. Kitts in Nevis. V kolikor vam to ni dovolj, naj vas razveseliva, da je februar tudi odlična izbira za polet in uživancijo na Havajih.

Plaže v Afriki

V kolikor so vam všeč peščene plaže (le komu niso?), bo Zanzibar kot nalašč za vas. Uživate lahko na dveh otočkih v Indijskem oceanu tik ob vzhodni obali Afrike, kjer so temperature v povprečju okrog 28 °C. Noro vreme pa vas čaka tudi na zahodni obali celine, natančneje v Senegalu, kjer lahko raziskujete neokrnjeno naravo, super ulično hrano ali pa se podate na surfanje.

Oceanija

Dežele tam spodaj so zaradi same oddaljenosti in dragih povezav nam malce težje dostopne. Zimski letni čas pa je vseeno kot naročen za obisk Nove Zelandije in Tasmanije, oziroma pravzaprav celotne Avstralije.

Hmm.. kaj pa, če bi dopust raje koristil v mesecu marcu? Preveri predlagane destinacije 😁

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja