NBA tekma ali, ko se uresničijo otroške sanje

Vsak mulc, ki uživa v igranju košarke sanja o tem, da bi nekoč postal kot Jordan, Bryant ali LeBron. Vendar le peščici uspe stopiti na parket kultnih dvoran in zaigrati v elitni ligi NBA ter se pomeriti z največjimi zvezdami košarkarskega sveta. Nesrečniki, ki te priložnosti in sreče nismo imeli pa lahko svoje otroške sanje podoživljamo z ogledi tekem v živo. Boljše to kot nič 😁

NBA led sva prebila v Barclays Centru v Brooklynu, na tekmi med domačimi Netsi in sosedi iz Bostona, Celticsi. Moderna, le nekaj let stara dvorana, ki sprejme več kot 18 tisoč gledalcev, je bila zapolnjena do zadnjega kotička. Ena izmed pomembnih informacij pred ogledom NBA športnega spektakla je prav zagotovo ta, da je v vse dvorane prepovedano prinesti kakršno koli kamero kot tudi DSLR fotoaparat.. ker pri Saši pravila v večini nikoli ne pridejo v poštev, ji je z veliko mero iznajdljivosti kljub strogim varnostnikom to uspelo. Naredila je nekaj, no… kar precej oz. ogromno gneče, ampak brez vztrajnosti in brez slik tudi ta objava nebi bila to kar je.

Nad tekmo in vzdušjem sva bila tako navdušena, da sva le nekaj ur po najini prvi tekmi v rokah že držala vstopnici za drugo 😛 ja.. to dela šport!

Druga tekma, drugo mesto, različni ekipi, a zopet enkratna izkušnja. Najina naslednja postaja je bil Washington, kjer so Wizardsi gostili ekipo iz Miamija kateri trenutno poveljuje kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance, Goran Dragič! Neverjetno napeta tekma v kateri so slavili naši 😃 zaradi navijanja za gostujočo ekipo, pa sva bila v polni Capital One Areni, ki sprejme več kot 18 tisoč obiskovalcev, deležna precej grdih pogledov in opazk, s katerimi pa se nisva pretirano obremenjevala.

Občutke, ki jih doživljaš kot košarkarski entuziast med NBA tekmo je težko opisati. Dogajanje med igro in na tribunah se bistveno razlikuje od tega kar poznamo v Evropi. Pri nas organizirane skupine navijačev za svoje ljubljence navijajo na poseben način – vihtijo zastave in pojejo navijaške pesmi. V ZDA je vse skupaj šov, glasbena podlaga tekom celotne tekme, nagradne igre med vsako minuto odmora… navijači plešejo, pijejo, se mastijo s hitro hrano in preprosto uživajo.

Obvezna oprema navijačev v ZDA niso navijaški šale in zastave, temveč hamburgerji in pivo. Hitra hrana in pijača sta na tekmah obvezen del folklore, kljub temu, da so cene teh »dobrot« še za Ameriko nerealne, pivo 17$, voda 10$, mini hamburger 20$ in pice več kot 25$. Tukaj si res nikoli ne želiš biti tisti, ki bo med tekmo prijateljem častil rundo, mar ne?

Kako do vstopnic? Klubi kot tudi imetniki letnih kart, ki se določenih tekem ne udeležijo, svoje vstopnice prodajajo na uradnih spletnih straneh kot sta Ticketmaster in Stubhub. Cene kart se gibljejo od cca. 15 do več kot 1.500€… vse pa je odvisno od tega kdo igra, kje je tekma in seveda kako blizu igrišča bi radi sedeli. Za prvo tekmo sva odštela 65€ in sedela v zadnjih vrstah, skorajda tik pod stropom – podobna scena pa je bila tudi v Washingtonu, kjer so naju vstopnice sicer stale malce manj, 45€ za oba.

Že res, da je razgled iz četrtega nadstropja super, še bolj pa bi uživala ob parketu, v prvih vrstah in tekmo gledala od blizu. Tudi to nama je uspelo. Kako? Definitivno nisva doplačala dobrega tisočaka za nadgradnjo kart, temveč sva se pri varnostnici malce skregala, jo zamotila, se ji izmuznila ter si drugi polčas ogledala iz sedme vrste! Ja.. Dragića sva skoraj lahko pocukala za rokav. Neprecenljivo.

Za naju sta bili NBA tekmi nekaj posebnega, mogoče celo vrhunec najinega potovanja v New York in Washington. Če je v vas vsaj nekaj ljubitelja košarke in se odpravljate v ZDA, potem je edino pravilno, da zgrabite priložnost in se v živo prepričate kakšno košarko igrajo najboljši igralci na svetu. Ne bo vam žal, midva še vedno čutiva te športne vibracije.

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja