Ras Al Khaimah in adrenalinsko puščavski safari

Najino potovanje po Združenih Arabskih Emiratih se je začelo v Ras Al Khaimah-u, enemu od sedmih emiratov, ki je slabi dve uri vožnje oddaljen od Dubaja oziroma dobre tri od Abu Dhabija. Samo mesto zaenkrat še ne more konkurirati zgoraj omenjenima sosedoma, vendar se kljub temu zelo hitro razvija.. gradijo se hoteli s privatnimi plažami, relativno veliki trgovski centri in širi se dodatna turistična ponudba → pohvalijo se namreč lahko s trenutno najdaljšim zip-line-om na svetu!

Izbira hotela (midva sva bivala v Hilton Garden Inn) v Ras Al Khaimah-u je pravzaprav odlična za vse, ki obožujete poležavanje na plaži in plavanje v bazenu.. vendar pa lahko pozabite na »znamenitosti«, nočno dogajanje in podobne stvari, ki bi jih v Dubaju imeli praktično za vsakim vogalom.

Midva kakšno uro ali dve že zdrživa na ležalniku, vendar nama kaj kmalu postane dolgčas, zato sva si praktično že prvi dan v Ras Al Khaimah-u preko GetYourGuide.com rezervirala »desert safari« in tako popoldan popestrila z adrenalinsko vožnjo po puščavskih sipinah.

Kljub temu, da je puščava praktično povsod, smo se do tiste prave vozili dobre pol ure. Najprej smo se ustavili v beduinskem kampu, kjer lahko jahaš kamele, se voziš s štirikolesniki, poizkusiš pravo arabsko kavo in kupiš raznorazne spominke. Kmalu je sledila vožnja v neznano, z visoko hitrostjo po mehkem puščavskem pesku, vijuganje sem in tja, strmi klanci ter skoraj navpični spusti! Noroo 🙂

Po eni uri premetavanja, drsenja in smeha smo se vrnili nazaj v kamp kjer nas je čakala samopostrežna večerja, neomejena količina brezalkoholne pijače, kajenje šiše, trebušna plesalka, vrteči plesalec in bruhalec ognja. Res zakon dogodivščina v odlični organizaciji, vredna vsakega evra. Na podobne izlete se lahko odpravite tudi iz Dubaja, kjer imate na voljo tudi precej več ponudnikov, cene pa se vrtijo nekje od 40 do 60 evrov na osebo.

Safari center, Ras Al Khaimah

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja