Obmorsko mesto Ao Nang na Krabiju

Najino potovanje po jugu Tajske sva nadaljevala na Krabiju, provinci, ki se glede na Phuket, nahaja ravno na nasprotni strani Andamanskega morja. Do mesta oziroma plaže Ao Nang, ki je med turisti ena izmed najbolj priljubljenih, sva prišla s trajektom. Za celotno pot sva porabila malce več kot 3 ure, vozovnici (vključno s prevozom od in do hotela) za 27€ na osebo pa rezervirala že od doma preko spleta pri agenciji Phuketferry.com.

Zakaj sploh obiskati Krabi? Zagotovo so prav plaže tiste, ki v te konce privabijo največ turistov. Ja… prav gotovo vsak sanja o ležanju pod palmo na čudovitem belem pesku tik ob morju. Večina to najde na plaži oziroma na polotoku Railay, ki je dostopen le s čolnom – tam ni cest, posledično pa tudi ne prometa. Idealen kraj za vse, ki potrebujejo popolni odmor. Do omenjenega kraja je najlažje priti s plaže Ao Nang, ki pa je verjetno najbolj oblegana na Krabiju. Poleg te, pa isto imensko obmorsko mesto ponuja tudi številne hotele, restavracije, trgovine in nočni market, kar je seveda tipična Tajska ponudba. Prav Ao Nang sva si izbrala tudi midva, od tu naprej pa okolico raziskovala s skuterjem.

Najbolj kul zadeva je bil definitivno izlet do nevsakdanjega Tiger Cave templja blizu Krabi Towna. Zakaj nevsakdanjega? Ni namreč tempelj tisti, ki je poseben, temveč pot do njega → stoji namreč na mogočni skali, do vrha katere pa je potrebno premagati neverjetni 1.237 stopnic! (Plus še kakšno dodatno). Da je zadeva še bolj zanimiva so le-te najrazličnejših oblik in velikosti, nekatere celo višje od pol metra. Rekreacija in posledično bolečine v mišicah so definitivno zagotovljene 😃 Ampak se splača, na vrhu stoji, no bolje rečeno sedi – velika zlata Buda, od tu pa se razteza tudi čudovit razgled.

V kolikor ste med obiskom Tajske časovno omejeni, Krabi oz. Ao Nang zagotovo ni destinacija, ki bi vam jo predlagala. Mogoče delava krivico, vendar naju osebno, kraj enostavno ni prepričal. Sva sitna kaj? 😁 No takšno je pač najino mnenje. Definitivno pa obstaja kdo, ki si bo ravno tukaj našel svoj neokrnjen košček narave in s tem preživel svoj sanjski dopust.

S celine pa zopet na otok, tokrat v Tajski zaliv, na Koh Samui.

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja