Na otok Koh Samui v Tajski zaliv

Sestavljate svoj Tajski potovalni načrt? 😉 Velika večina za kakšen dan zagotovo vključi tudi katerega izmed otokov v Tajskem zalivu – bodisi Koh Tao, Ko Pha Ngan ali Koh Samui. Midva sva se odločila za slednjega, saj ponuja tako sproščeno poležavanje na plaži, številne »znamenitosti« (če bi temu lahko tako rekli) kot tudi precej široko izbiro hotelov.

Mogoče si ne bi mislili, a javni prevoz na Tajskem je sila urejen. Izbirate lahko med številnimi prevoznimi sredstvi – od letala, ladje, avtobusov do tuk-tuk-a, večino vozovnic pa lahko že vnaprej rezervirate preko spleta. Midva sva s Krabija do Koh Samui-ja najprej potovala s kombijem in avtobusom, naprej s trajektom, do vrat hotela pa so naju zopet zapeljali s kombijem. Za vse skupaj je bila potrebna le ena rezervacija, vse je potekalo brez zapletov, kljub slabim 6 uram vožnje pa je bila tudi sama cena relativno ugodna – cca. 25€ na osebo.

Glede na to, da sva na Koh Samui-ju preživela najine zadnje 3 dni potovanja po Tajskem, sva si privoščila prenočišče tik ob morju. Bivala sva v hotelu Chura Samui, ki se nahaja na plaži Chaweng – sama lokacija pa se je izkazala tudi kot precej dobro izhodišče za nadaljnje raziskovanje.

Torej… zakaj bi le poležavali na plaži, ko pa si lahko na otoku ogledate še marsikaj zanimivega? Če se morda drugje po Tajskem še niste opogumili za najem skuterja, imate tukaj idealno priložnost, saj je promet v primerjavi z gnečo v mestih, precej bolj umerjen… seveda pa je to za odkrivanje otoka tudi daleč najbolj enostavna izbira. Tudi midva sva najela skuter in se najprej odpeljala proti severu do plaže Choeng Mon ter naprej proti templju Wat Plai Laem in Wat Phra Yai oziroma Big Buddhi. Ob vznožju je en kup stojnic in majhnih trgovinic s spominki, pijačo in hrano, kjer pa so cene (milo rečeno) precej zasoljene.

Svojo pot po severu otoka sva zaključila v tipični obmorski vasici Fisherman’s Village Bophut, kjer je celo nekaj »luksuznih« restavracij, v katerih si marsikdo privošči kosilo na beli peščeni plaži. Dogajanje na glavni promenadi je čez dan dokaj umirjeno, z mrakom pa se zadeva spremeni. Ulico preplavijo ulični umetniki in s stojnic zadiši po tipičnih tajskih kulinaričnih specialitetah. Ja… isto kot povsod drugje 😀

Kako iz praktično ničesar, narediti eno izmed najbolj znanih znamenitosti, ki jo dnevno obišče na tisoče turistov? Domačini na Koh Samui-u to definitivno obvladajo! Na jugu otoka, ob plaži Lamai, stojita Grandfather’s and Grandmother’s Rock, kot že samo ime pove, sta to le dve skali, ki pa z malce domišljije predstavljata obliko moškega in ženskega spolnega organa. Ah ja, Tajci 😃

Vsega lepega pa je tudi enkrat konec… po uživanciji in tajski masaži s pogledom na morje sva se vrnila v Bangkok, kjer sva pred odhodom domov preživela še zadnji dan najinega dopustovanja na Tajskem.

Torej… priporočava Tajsko? Definitivno je nekaj posebnega 😊

S & B

Obdobje najinega potovanja: december 2019

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja