Proti jugu ob morje… na Phuket

Iz bolj umirjenega severa, sva najino potovanje nadaljevala proti jugu → na Phuket, ki je precejšnje nasprotje tistemu, kar sva videla oziroma doživela do sedaj. Morje, plaže, nočno življenje in trume turistov, posledično pa seveda malce (precej) višje cene hrane in prenočišč.

Na Phuket sva priletela direktno iz Chiang Mai-a z letalskim prevoznikom Air Asia. Letališče je od peščenih plaž in turističnih predelov oddaljeno dobro uro vožnje, je pa seveda oddaljenost odvisna od predela v katerega se odpravljate. Midva sva tokrat namesto javnega avtobusa, raje izbrala privatni kombi, saj se je ta možnost zdela hitrejša ter precej bolj udobna – pripeljejo te direktno do hotela, razlika v ceni pa je minimalna (150 THB na osebo za avtobus oziroma 180 THB na osebo za kombi). V zameno pa ti seveda pripravijo manjši nateg s postankom v njihovi turistični agenciji, kjer ti ponudijo različne ponudbe prenočišč in izletov po neverjetno »nizkih« cenah. V teh primerih lahko torej le upate, da kdo od sopotnikov v kombiju v predstavljene ponudbe ne zagrize preveč… pri nas se je namreč vožnja zaradi omenjenega postanka podaljšala za eno uro 😀

Tokrat sva želela biti v središču dogajanja in imeti super izhodiščno točko za nadaljnje raziskovanje otoka, zato sva prenočišče poiskala v Patongu. Gre za najbolj znano mesto na Phuketu, ki slovi predvsem po dolgi peščeni plaži in razburljivem nočnem življenju. Sama plaža naju je dejansko precej pozitivno presenetila – je precej urejena, dokaj čista, povsod vam ponujajo možnost najema ležalnikov in senčnikov, za adrenalinske navdušence pa vožnje z vodnimi skuterji ali padalom.

Radi žurate, popivate in plešete dolgo v noč? Potem je postanek v Patongu res nujen! No, zaviti je potrebno na Bangla Road, ulico s številnimi lokali, živo glasbo in DJi. Privoščite si pivo ali koktajl po relativno nizki ceni – ker glej ga zlomka, happy hour tukaj traja od jutra do jutra 🙂 Po nekaj kozarčkih pa zagotovo nastopi tudi lakota, ki jo lahko potešite na tamkajšnjem nočnem marketu. Na svoj račun boste prišli predvsem ljubitelji morske hrane. V primerjavi z drugimi tržnicami, ki sva jih obiskala, so cene tu vsaj enkrat višje, a kljub temu boste za obrok še vedno odšteli le dobrih 100 THB (cca. 3€).

V kolikor se naveličate poležavanja na plaži, je na otoku še marsikaj zanimivega. Že res, da je povsod na Tajskem nešteto Bud, takšnih in drugačnih oblik ter barv… naju je najbolj očarala ravno Big Buddha na Phuketu 😊 ogromen beli kip, ki stoji na vrhu hriba, od koder se razteza čudovit razgled. Naravnost kul! Če še niste naveličani, pa se med raziskovanjem lahko ustavite še v katerem izmed templjev → Wat Chalong ali Wat Khao Rang in Wat Mongkhon Nimit, ki se nahajata v Phuket Town-u. Ja, sama vrhunska imena 😃

Kljub temu, da je Phuket oziroma Patong – praktično preplavljen s turisti in, da obisk posledično večinoma vsi odsvetujejo, sva bila midva (verjetno predvsem zaradi vseh predhodnih negativnih komentarjev) nad vsem skupaj dokaj prijetno presenečena. Lepo urejena plaža, dokaj okusna hrana, trgovine ter še cel kup takšnih in drugačnih aktivnosti s katerimi si vaš dopust zagotovo lahko še dodatno popestrite.

Ampak ja, vsake oči imajo svojega malarja 😉

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja