Odpovedan let, podaljšan dopust in filmski resort v Varaderu

Najboljše sva pustila za konec, bilo je tako enkratno, da sva ostala še dva dodatna dneva, ampak o tem kasneje 😋 22 kilometrov čudovite peščene plaže, ki se razteza čez celotno dolžino polotoka na severu države, je edini glavni razlog za obisk Varadera ali mesta barvastih zapestnic. Tukaj ne gre za umetniški unikatni nakit, temveč za plastične zapestnice s katerimi all inclusive hoteli in resorti ožigosajo svoje goste.

Mesto je ustvarjeno za turiste, en kup ogromnih hotelov, na vsakem koraku stojnice s spominki in ceste polne taxiijev. Temu primerne so tudi cene, ki so bistveno višje kot drugod po otoku, kar se pozna tako v restavracijah in barih kot tudi na raznoraznih stojnicah. V svoj žep pa moraš seči še posebej zeeelo globoko, v kolikor se želiš razvajati v enem izmed hotelskih kompleksov. Za nočitve računajo krepko nad 100 evrov, kar je seveda bistveno več kot je cena nočitve v casi.

V kolikor se tudi vi znajdete v Varaderu, si prihranite nekaj korakov in ne iščite znamenitosti ali kaj podobnega. Tega tukaj preprosto ni! Glavna atrakcija je le belo peščena plaža, do katere lahko dostopate praktično kjerkoli, saj hoteli nimajo oziroma zasebnih plaž ne smejo imeti. Ob hotelih in barih na obali, si lahko celo izborite svoj brezplačen ležalnik, kar je precej uporabna informacija, v kolikor vaša rit ne prenese ravno polnih kopalk peska. Obvezno pa s seboj vzemite kremo za sončenje z visokim faktorjem, ker sence na teh 22 km peska, pravzaprav skorajda ni!

Samo mesto je bistveno različno od ostalih, ki sva jih obiskala in lahko rečeva, da je še najmanj »kubansko«. Tukaj ni hiš v kolonialnem stilu, majhnih lokalčkov s peso snackom in uličnih umetnikov. Mesto ima celo šoping center 😃 tako namreč imenujejo 10 trgovinic pod isto streho. Sva pa tukaj prvič v 14 dneh videla, da prodajajo mleko! En liter stane 2,70 CUC in je zaradi cene praktično nedostopen za domačine.

Torej.. kot sva omenila že zgoraj, sva planirala, da bova v Varaderu ostala najina zadnja dva dneva Kube pred odhodom domov – kar bi bilo seveda več kot dovolj za uživanje na plaži.

Ampak… prideva na letališče in najin let odpovedan. Kaj pa zdaj? Jah nič, letalska družba časti vse – torej all inclusive uživancijo za vseh 280 potnikov, ki smo že bili pripravljeni na odhod proti Avstriji. Ja.. V kolikor se vam namreč zgodi, da je vaš let odpovedan, vam mora letalski prevoznik ponuditi možnost povračila vozovnice ali drugo možnost prevoza na končno destinacijo ter hrano in pijačo ter nastanitev v hotelu. Super, podaljšan dopust.

Zakaj se nisva ravno pretirano sekirala? Slike povejo več kot besede in že po prvi noči sva upala, da jim letala ne bo nikoli uspelo popraviti.. ja.. bilo je kot v filmu (vsaj za naju). Torej.. dva dneva sva preživela v hotelu, kjer je cena najslabše sobe v tem obdobju v “akciji” cca. 300,00€ na noč, gre za Paradisus Varadero Resort & Spa.

Se strinjate? 😍

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja