New York, greva v New York!

Drugič letos v Ameriko? Zakaj pa ne! V začetku leta sva se mudila po rajski Kubi, tokrat pa se vračava čez Atlantik malce bolj severno, v Združene države Amerike in v mesto, ki nikoli ne spi. Njegovi gromozanski nebotičniki so perfektna scena tisočerih filmov in televizijskih serij… prav gotovo ste že vsi slišali za štiri prijateljice v kultni seriji Seks v mestu ali pa se do solz nasmejali izgubljenemu, a iznajdljivemu dečku v komediji Sam doma. Na vidiku je namreč teden dni v mestu vseh mest, New York-u!

Ja, res bi težko bolje izkoristila preostanek letošnjega dopusta, saj naju čakajo dolgi sprehodi po Centralnem parku, panoramski razgled iz Empire State Buildinga, obisk Kipa Svobode in cela gora hitre prehrane, ki je sicer ne obožujeva preveč. Ja, prav zna se zgoditi, da bo ob prihodu domov, tehtnica pokazala kakšen dodaten kilogram 😃

Kot v večini primerov, najino potovanje štartava v Benetkah, kjer bova slabih 11 ur dolg polet z enournim postankom v Londonu opravila z British Airways za slabih 400 evrov na osebo. Glaven strošek potovanja pa tokrat predstavljajo prenočišča, namesto pregrešno dragih hotelov sva izbrala bistveno cenejšo in vsekakor bolj avtentično opcijo, Airbnb, kjer si bova delila stanovanje z domačini oz. z gospodično Mirlande.

Tako.. letalske karte imava, postelja rezervirana, za sončno vreme sva se zmenila, ne manjka pa niti zavarovanje za tujino z asistenco CORIS. Aja pa še nekaj! Borutu se bodo uresničile otroške sanje… končno si bo košarkarsko tekmo lige NBA ogledal v živo! Hip hip hura!

New York, bring it on!

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja