Na vrsti je glavno mesto Anglije

“To do list”:

–   fotkaj angleško zastavo
–   naredi selfie s kraljico
–   pelji se z double-deckerjem
–   privošči si kosilo na eni izmed tržnic
–   spij pivo v angleškem pubu
–   glej menjavo straže
–   popolnoma mirno pojdi mimo vseh najbolj kulskih trgovin na Oxford streetu
–   obvezno kupi vsaj snežno kroglo…

Aja, midva greva v London. Pa vi? Na srečo ni razglašenega rdečega alarma in enormnih količin snega. Napoved zaenkrat kaže celo odlično. Od 0 do 6°C, na trenutke sončno, verjetno tudi oblačno vreme. Pritoževala se ne bova… kapa, šal in rokavice gredo pa definitivno zraven v kovček.

Če se uspeva brez zapletov prebiti do letališča, bo za spremembo najina pot bistveno krajša kot nazadnje, saj 5. februarja v London letiva z EasyJetom iz Ljubljane, vračava pa se v Trst z letalskim prevoznikom Ryanair. Štiri nočitve bova preživela tako rekoč v središču mesta v zelo simpatičnem hotelu City Continental, v okrožju Kensington. Novost pa je to, da tokrat ne bova potovala popolnoma sama, ampak v družbi prijateljice Barbi in pa mamice/tašče Ivi, ki pa bo čare poleta z letalom preizkusila prvič v življenju 🙂

Še kratek zaključek za tiste, ki o Londonu ne veste ravno veliko – gre za 7 milijonsko mesto, multikulturno metropolo Anglije, z dolgim seznamom svetovno znanih znamenitosti, kot so Big Ben, Buckinghamska palača, London Eye… Več o tem pa kasneje.

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja