PohorJet in pocukrano srce med vinogradi

Tokratna objavo bo mogoče malce drugačna od ostalih, bolj adrenalinska.. aja no, tudi romantična proti koncu (ampak do tja še pridemo)! Mogoče se vam zdi, da so smučišča obiskana le pozimi, kar je logično, saj s smučmi po travniku ne bi prišli ravno daleč, ali pač? 😋 Vendar na mariborskem Pohorju razbijajo stereotipe in strmine v poletnih mesecih pridno izkoriščajo za cel kup takšnih in drugačnih aktivnosti… V eni izmed njih pa sva se tokrat preizkusila tudi midva.

No, odločitev je bila sledeča: darilni bon Zvezdar – tematika doživetja v naravi – in izmed 60tih ponujenih aktivnosti izbereva 12 kart za spust s PohorJetom na istoimenskem kraju. Ja.. 12 kart, 12 spustov, pač sva malce pretiravala, včasih paše tudi kaj takega.

Da preidemo k dejstvu. Seveda omenjene zadeve ne moreš primerjati z vožnjo Blue Tornada v Gardalandu, vsekakor pa je PohorJet odlična ideja za popestritev družinskega vikend izleta po Sloveniji. Start te »sankaške« proge se nahaja na vrhu smučišča, do kamor se boste elegantno pripeljali s sedežnico. Nato pa sledi spust z nekaterimi dokaj ostrimi zavoji in nepreglednimi gozdnimi prelomnicami. V kolikor sanke poženeš prav do konca, menda leti vse do 55 km/h..  Za malo Slovenijo, je to res kul ideja (na facebook strani si obvezno poglejte še videoposnetek spusta).

No, da preidemo še na romantični del..

Ste že videli cesto v obliki srca? Veste, da je le ta tudi pri nas? Ne verjamete? Potem v vašo GPS napravo vpišite naslov Špičnik 1 → Kungota in pripeljali se boste direktno pred turistično kmetijo Dreisiebner. Tik ob kmetiji, kjer si mimogrede lahko privoščite kozarček ali dva domačega vina, se nahaja ploščad s katere imate enkraten razgled na verjetno eno izmed najbolj fotkanih cest pri nas.

Ja, ravnokar sva ti podala super idejo za selfie, ki bi lahko kaj kmalu krasil tvojo instagram ali facebook stran 😋 srce med vinogradi je res pravi hit družbenih omrežij.

Torej, ideja za izlet: Po kanček adrenalina na Pohorje ter 27 km vožnje stran na kozarček vina in romantični razgled, to je to.

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja