Iz zapora na Odprto kuhno oz. ravno obratno

Čeprav sva v Ljubljani, naši mali prestolnici – živela dobrih 5 let, trenutno pa se tja vsakodnevno voziva v službo, kljub temu še vedno ni zmanjkalo zanimivosti, ki jih v najlepšem mestu na svetu še nisva videla, doživela ali okusila. Glede na njeno majhnost, Ljubljana z vrsto najrazličnejših stvari, vsako leto privablja vse več in več turistov, ki uživajo v njeni lepoti, občudujejo staro mestno jedro ali pa zgolj enostavno posedajo v čudovitih lokalčkih s pogledom na Ljubljanico.

Torej, kam sva se namenila tokrat? V center mesta na Pogačarjev trg na Odprto kuhno! Ste že slišali za kaj takega? Kuhno verjameva, da ima verjetno vsak izmed vas doma, ampak odprta pa je le vsak sončni petek v Ljubljani.. no, občasno gostujejo tudi v Celju, Kopru in pa Novi Gorici.

Odprta kuhna velja za edinstveno in najbolj priljubljeno kulinarično tržnico na sončni strani Alp, združuje vrhunske kulinarične umetnike, vinarje, pivovarje in ljubitelje kulinaričnih presežkov. Da uživaš v omamnih vonjavah in nepozabnih okusih, poskrbi na desetine ponudnikov – izbiraš pa lahko med pristnimi slovenskimi jedmi, azijskimi specialitetami, žar mojstrovinami in pregrešno dobrimi sladicami ter sladoledi.

Vas zanima katero jed sva izbrala midva? Neverjetno pozornost je ujel burger s cufano govedino, chedar sirom in solato, ki ga pripravljajo na stojnici Jack & Joe Steak and Burger Club. Okus? Super! Mehka govedina se kar stopi v ustih in kljub temu, da nisva ravno največja ljubitelja zelenjave je solata pasala zraven kot ata na mamo. Vredno greha, ne bo vam žal 😁 naslednji petek definitivno poizkusiva še kaj.

Tako, pojedla sva najin poslednji obrok sedaj pa sledi pobeg iz zapora! Nič bat, nobenemu prijatelju nisva pomagala pobegniti s Povšetove 😃 temveč sva obiskala escape room v Ljubljani na Tobačni ulici ter se preizkusila v vse bolj popularni igri, kjer moraš s pomočjo ugank, namigov in iskanjem stvari priti do najrazličnejših rešitev, ki ti pomagajo do izhoda. Sobe so preoblečene v tematiko svetovno znane televizijske serije Prison Break.

Za razliko od drugih escape room-ov v Sloveniji, kjer morate izhod najti le iz enega prostora, bo vaša izkušnja v Prison Breaku precej bolj razgibana, saj se boste morali prebiti skozi več sob, ki so med seboj povezane z podzemnimi rovi. Na voljo so 4 težavnostne stopnje, kjer morate v paru ali v skupini do 6 oseb kar se da najbolje uporabiti vse svoje razpoložljive male sive celice in poiskati izhod! Kaj več pa vam ne izdava – rezervirajte si svoj termin ter si privoščite zabaven in razburljiv pobeg.

Tako.. midva sva se imela super! Kakšne načrte pa imate vi?

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja