Otoka Comino in Gozo

Ker so naju že prvi dan turistična podjetja dobesedno zasula s ponudbami vožnje z ladjico do otoka Comino in Gozo, sva danes to tudi izkoristila. Odštela sva po 20€ na osebo, saj sva preračunala, da če greva sama z lokalnim avtobusom do pristanišča Cirkewwa in najprej s trajektom do otoka Comino ter nato še do večjega Goza, bi za prevoz porabila 14,65€ na osebo, kar je samo dobrih 5€ manj. Zato sva rajše ubrala prvo varianto, ki se nama je zdela tudi veliko bolj zanimiva, saj vidiš marsikaj, česar sama zaradi nekaterih težko dostopnih lokacij, verjetno nebi.

Na ladjico sva se vkrcala nedaleč stran od najinega hotela v mestnem pristanišču. Prva destinacija z vmesnimi ogledi nekaterih jam – Smugglers Cave, Coral Cave, je bila otok Comino, ki ima le štiri ali pet stalnih prebivalcev. Otok lahko obhodiš v vsega nekaj urah in ob teh občuduješ mogočne pečine in skalnate zalivčke. Najbolj znana naravna znamenitost je »bleščeča« Modra laguna oz. Blue Lagoon. Plaža naj bi bila ena najlepših, vendar po najinem okusu je zelo daleč od tega. Gre za majhno skalnato plažo s približno meter in pol (no malce več) peščenega zalivčka. Ljudi je ogromno, ležalniki oz. stolčki pa so postavljeni tik eden ob drugim. S tem zaslužijo tudi ogromno denarja, saj ti v primeru kopanja ne preostane drugega kot da ta stolček in senčnik najameš, kar znese 15€.

Gozo je veliko bolj zanimivejši in tudi večji od Comina. V njegovem osrčju je Victoria, miniaturno glavno mesto miniaturnega otoka. Vzpela sva se do Citadele – Il Kastell. Gre za utrdbo iz 15. stoletja iz nje pa se raztezajo lepi razgledi na vse strani otoka. Ob vznožju se nahajata tudi cerkev St. Ursula in St. Jamesa.

Zapeljala pa sva se tudi do najzahodnejše točke divje obale Goza, to je Dwejrski zaliv. Prebada ga Azurno okno, ki je ogromno naravno okno, visoko skoraj 100 metrov. Definitivno je to najspektakularnejša in najbolj turistično oblegana naravna znamenitost na tem malteškem otočju. Nedaleč stran lahko opaziš Gobjo skalo oz. Fungus Rock. Ta je dobila ime po redki parazitski rastlini, malteški gobi.

Doživetje Malte iz druge perspektive, z morja je bila za naju zanimiva izkušnja, ki bi jo priporočala vsakomur, ki se bo odločil za obisk te otoške države. Kljub temu, da so naju na poti nazaj dodobra premetali valovi in napihal močan veter sva z dnevom zadovoljna.

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja