Kratek oddih v Biogradu

Korona situacija je tako kot vsem, tudi nama na žalost potovalne načrte popolnoma obrnila na glavo. Kam sva šla tokrat? Ne daleč. Kot lahko razberete že iz naslova, sva za ekspresno kratek, a zaslužen oddih – izbrala poletno klasiko večine slovenskih družin in se odpravila na Hrvaško, natančneje v Biograd na moru. Ja.. namesto na planiran Bali, pa v Biograd – oboje je na B 😃

Vzdolž obale Jadranskega morja imajo naši južni sosedje številna obmorska mesta, ki jih v poletnih mesecih zasedejo številni turisti z vseh koncev Evrope. Kljub začetku poletne sezone pa je bila tokrat situacija precej drugačna. Na voljo je bilo ogromno nastanitev, vseeno pa se nezasedenost ni odražala v cenah, saj so le-te po najinem mnenju zelo pretirane – kar je seveda mišljeno v smislu »kaj dobim za koliko denarja«. Ampak pustiva to.. vsak ima seveda svoje mnenje 😊

Za Biograd sva se odločila predvsem zaradi urejene plaže Soline, ki se nahaja tik pod istoimenskim kampom. Plaža nudi kotičke, kjer se lahko nastavljaš sončnim žarkom, imaš možnost popolnega pobega v senco, obkrožena pa je s številnimi restavracijami, bari, ter celo trgovino in pekarno.. praktično imaš na dosegu vse, kar potrebuješ za brezskrbno poležavanje ob morju. Zelo všečno.

Čeprav je za marsikoga smisel dopusta predvsem poležavanje na soncu in uživanje v vodi, je jutranji ali večerni sprehod skorajda nujen. Omenjena plaža se nahaja dobrih 10 minut hoje do »centra« mesta, sama pot (s številnimi lokali in najrazličnejšimi stojnicami) pa poteka po lepo urejeni promenadi vzdolž obale.

V Biogradu živi le dobrih pet tisoč prebivalcev, v poletnih mesecih pa zaradi turizma številka strmo naraste. Turisti vsako leto popolnoma napolnijo vse razpoložljive hotele, apartmaje ter avtokampe. Poleg plaž, goste privabi tudi prijeten obalni predel mesta z manjšo marino in restavracijami ter bari. Zaradi trenutne situacije je bila tokrat omenjena kulisa povsem spremenjena – precej (skoraj popolnoma) prazna kljub začetku poletne sezone. Nimamo kaj… Kljub temu, da je bil najin oddih kratek, sva se naužila morskega zraka, hkrati pa bila nad Biogradom prijetno presenečena – ni pa to najin dopust kamor bi se vsako leto vračala, priznava.

S & B

P.S. Najino prenočišče v Biogradu je bilo tole na povezavi 😉

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja