Prvič po svoje, Maroko

Po štirih letih skupnih potovanj in izletov v bolj in manj oddaljene kraje, katere sva obiskala z marsikatero od slovenskih agencij, sva se letos odločila, da stvari vzameva v svoje roke. Pot naju bo danes vodila v severozahodno afriško državo Maroko, katero bova obiskala v terminu od 28. aprila do 7. maja 2014.

Najino načrtovanje potovanja se je začelo z rezervacijo letalskih kart preko Easyjet-a. Glede na to, da sva izbrala nizkocenovnega letalskega prevoznika, je bila edina najbližja opcija letališče Malpensa v Milanu, odkoder letiva v Marakeš. Naslednja stvar je bila iskanje transferja iz Ljubljane do letališča in nazaj, ker sva mislila, da bo to mačji kašelj, v iskanje nisva vložila pretiranega truda. Ampak temu ni bilo ravno tako. Skoraj vsi ponudniki so nama odhod odpovedali in tako sva po nekaj klicih in poslanih mail-ih obtičala pri GoOpti-ju, katerega sva rezervirala teden pred letom in temu primerna je bila tudi cena, pretirana (250€)!

No naj se vrneva nazaj na načrtovanje najinega potovanja, za katerega je v veliki meri odgovorna Saša. Najprej sva si seveda začrtala pot, ki je podobna aranžmajem, katere ponujajo slovenske turistične agencije. Tako sva se odločila, da se najina pot začne in konča v Marakešu, vmes pa bodo sledile dogodivščine v Casablanci, Rabatu, Fezu ter po vsej verjetnosti še v kakšnem izmed manjših krajev.

Za lažje načrtovanje najine pustolovščine sva izbrala Lonely Planet, katerega sva si najprej sposodila v knjižnici. Že po nekaj prelistanih straneh sva ugotovila, da potrebujeva novo izdajo, s katero bo najino potovanje lažje, hkrati pa bo tudi lep spomin na najine preživete dni v Maroku.

S & B

Morda vas zanima še

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja