Midva greva… na Tajsko

Tako… končno se je na najinem seznamu potovanj znašla tudi Tajska. Država, kjer se je začela pot marsikaterega svetovnega popotnika in je bila hkrati tudi povod za nastanek številnih popotniških blogov.

Marsikdo je mnenja, da Tajska ni več tisto kar je bila, pa vendar – tudi druge države se spreminjajo, razvijajo in nekatere ravno s tega vidika postajajo še bolj zanimive in privlačnejše. Midva se bova pustila presenetiti in verjameva, da bova tako kot vedno, tudi s tega potovanja domov prišla navdušena in polna novih zgodb, ki jih bova seveda z veseljem delila tudi z vami.

Hm.. in zakaj je omenjena država sploh tako popularna med turisti? Dostopnost in cenovno (dokaj) ugodne letalske povezave, raznolikost med posameznimi regijami, nočno življenje, poceni in okusna hrana (no, če odštejeva kobilice, ščurke in podobne insekte, ki se znajdejo v fritezi), številni templji ter druge kulturne in naravne znamenitosti. Aja, pa še čudovite peščene plaže imajo 😎

Na Tajskem bova preživela skoraj cel – no, polovico prazničnega decembra, tja pa se preko Zagreba in Dohe, odpravljava s Qatar Airways. Upava, da vam mrzle zimske dni in noči malce popestriva z najinim objavami, ki jih vedno lahko spremljate na najini spletni, Facebook strani, hkrati pa vam mogoče postreževa z dodatno inspiracijo ter novimi idejami za obisk te jugovzhodne azijske države.

Smo na vezi.

S & B

Continue Reading

Predlog potovanja: Edinstveni Istanbul

Istanbul je mesto, ki ima nekaj več, s svojim unikatnim utripom vsako leto privablja številne obiskovalce, ki v mestu uživajo le nekaj dni ali pa si celo privoščijo daljši dopust. Barantanje na stojnicah, sprehajanje med številnimi bolj ali manj znanimi znamenitostmi in uživanje ob okusni in predvsem ugodni hrani – to je le nekaj izmed razlogov zakaj je Istanbul definitivno vredno obiskati.

Continue Reading

Na Bled, Zelence in povsod vmes

Tokrat sva se kljub vsakdanji poletni gneči in kolonami avtomobilov proti Gorenjski, podala na izlet do ene najbolj obleganih turističnih destinacij v naši državi. Obiskala sva Bled, ampak na malce drugačen način. Sprehajanje ob jezeru je mogoče že iz mode, zato sva tokrat želela Bled z drugačne perspektive. Ne, nisva šla na polet z letalom, temveč sva se povzpela na Ojstrico, hrib(ček) z nekaj več kot 600 metri nadmorske višine, ki leži tik ob glavni blejski plaži. Po le 20 minutah hoje v klanec, pa te na vrhu pričaka klopca in res čudovit razgled.

Continue Reading

La Digue, Sejšelski raj v malem

Potovanje po Sejšelskem otočju sva nadaljevala na otoku La Digue… no mogoče raje rečeva otočku, saj je dolg 5 in širok vsega 3 kilometre, glede na samo poseljenost Sejšelov, pa še vseeno spada celo na tretje mesto. Ja, to je ta veličina 😀 Na njem je le nekaj avtomobilov pa še ti so večinoma podobni tistim za golf. Domačini kot tudi turisti za premikanje po otoku in iskanje svojega kotička pod palmami uporabljajo predvsem kolesa. Ampak pozabite na sproščeno kolesarjenje ob plaži, le-tega tu velikokrat zamenja dobesedno grizenje v dokaj strme klance. Kolesa lahko najamete tik ob pristanišču ali pa se za najem dogovorite v hotelu. Dnevni najem kolesa vas bo stal 150 rupij oz. približno 10€ (1€ = cca. 15,3 SCR).

Continue Reading

Raziskovanje otoka Praslin in izlet na Curieuse

Najina prva destinacija je bil drugi največji otok Sejšelov – Praslin, ki je od glavnega otoka Mahe z letalom oddaljen le 20 minut. Polet z majhnim avionom, ki sprejme vsega 16 ljudi je edinstvena izkušnja, ki zna biti nadvse adrenalinska in na trenutke mogoče celo nič kaj prijetna (seveda odvisno od vremena 😎). Namesto letenja imate na voljo tudi alternativo, ki je v tem primeru trajekt. Vožnja z njim traja dobro uro, na krovu lahko izberete sedišča v klimatiziranem prostoru ter si v majhnem baru privoščite pijačo ali kakšen prigrizek. Cel luksuz 😋 Ne glede ali potujete z letalom ali trajektom, vas bo vozovnica stala okrog 70€.

Continue Reading

Istanbul, mesto bazarjev, mošej in kebaba

Pozabite na all-inclusive resorte ob Sredozemskem morju, Istanbul je tista prava Turčija, ki si jo želite spoznati. Mesto ima res drugačen, a hkrati zanimiv utrip, zelo poceni in predvsem dobro hrano, cel kup znamenitosti ter številne tržnice, kjer najdeš praktično vse… od a do ž. V Istanbulu si lahko privoščiš tako daljši dopust, kot le hiter vikend citybreak.

Continue Reading
1 2 3 11